de natuur is mijn kerk

De natuur is mijn kerk!

Edwin van der Hoeven niemand is perfect Leave a Comment

Image

Toen ik hier heen liep voelde ik m’n vader heel sterk bij me, hij zei “blijf met je aandacht bij me” maar na een aantal passen verzwakte m’n aandacht en weer zei hij “focus, blijf bij me”. Hij liet me ervaren hoe de afstand is tussen hem en mijzelf en hoe lastig het is niet afgeleid te worden door externe prikkels.

Dat leidde ertoe dat ik naar mezelf keek en toch enigszins een gevoel had dat ik faalde. M’n eigen vader en ik kon m’n aandacht niet bij hem houden. Maar het was alsof hij me toen duidelijk wilde maken wat de oefening werkelijk was; niemand is perfect! We zullen gekwetst worden, belazerd en er zal van ons dingen verwacht worden waar we niet aan kunnen voldoen. Pas als we in onszelf rust en acceptatie vinden voor wie we zijn dan beginnen we met leven. Dan gaan we uitdrukking geven aan wie we zijn en daar verantwoordelijkheid voor nemen.

Dan hebben we geen God nodig om rechtvaardiging te vinden voor onze daden. Dan plaatsen we mensen niet langer op een voetstuk zodat ze op ons neer kunnen kijken. Dan hoeft niets of niemand vergeven te worden. Dan kabbelt het leven gewoon, net als het water hier voor me. Zonder oordeel, gewoon haar plaats innemend in het leven. Ruimte gevend voor leven. Yep! De natuur is mijn kerk. Ik leer zoveel van haar.

Sharing is caring

Edwin van der Hoeven

Edwin & geïnspireerd schrijven

Geïnspireerd spreken en -schrijven zijn prachtige vormen van mediumschap. Het schrijven in het bijzonder geeft je de mogelijkheid om toegang tot je onderbewuste te krijgen en zo haar kennis te raadplegen. De spirituele wereld werkt via het onderbewuste, maar dat betekent niet dat alles wat we schrijven van de spirituele wereld komt.

Met geduld en veel oefenen kun je wel leren onderscheiden 'waar' de inspiratie vandaan komt. Maar doet het er werkelijk toe? Tijdens een cirkel bijeenkomst werd er verteld dat het er niet om gaat 'wie' de boodschap geeft, waar het om gaat is wat je ermee doet. Raakt het je en zet het je in beweging om iets goeds te doen.

Meer over weten of er zelf mee aan de slag gaan? Geïnspireerd schrijven vormt een onderdeel van mijn training. Uiteraard kan ik je ook privé begeleiden!

Ervaar het zelf, ervaar het nu. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.