De schepping van het hart

Edwin van der Hoeven je hart volgen Leave a Comment

Image

Loop niet doelloos rond maar streef ernaar je dromen waar te maken. Wacht niet op de ander. Want je kunt blijven wachten tot je een ons weegt of je bent niet in staat de ander bij te houden. Kijk naar wat jij kunt realiseren vanuit je passie. Een belangrijke wet is die van de creatie. De creatieve scheppingskracht die je hebt ontvangen dient gebruikt te worden. Denk daarbij niet alleen aan de materialistische scheppingskracht, maar ook aan de spirituele. Goede daden, goede intenties en uitdrukking geven aan jezelf middels de juiste woorden. Dit is ook de lering van de Boeddha, het is een creatieve kracht die hij uitdraagt.

Je bent niet op aarde gekomen om simpelweg te zijn. Het zijn op zichzelf dient een creatie te zijn van liefde, van het vermogen God uit te drukken. Kijk daarom om je heen naar de sterren, naar het heelal. Ook dit is een creatie van God die niet zonder het woord geweest had kunnen zijn. Onze gedachten vormen onze realiteit. Hij die stil zit met slechte gedachten, creëert nog steeds de omstandigheden die hem doen lijden. Maar hij die handelt naar liefde, creëert liefde om hem heen.

Een glimlach of het tonen van respect kan al een stukje hemel op aarde creëren. En juist dit is de droom van God. Hij wil niet dat we elkaar afslachten om te claimen wat alleen hij heeft kunnen maken. De aarde is er om te delen en alles wat de aarde voortbrengt is God’s geschenk aan ons, aan ons allemaal. Het onderscheid dat de mens maakt is zijn eigen tekortkoming. Het geeft aan hoe onvolwassen de mensheid nog is. Politiek drijven is op angst gebaseerd, op onderdrukking waarbij het de mens verdeelt, niet verenigd. Straf niet degene die fout doet, maar vergeef hen omdat ze niet beter weten.

Een kind wat leert lopen en valt troost je, waarom troost je niet je naaste in de wetenschap dat hij aan het leren is. Ook het bieden van troost is een scheppingskracht van God. Het is een schepping van het hart. Laat je niet verleiden hij die je slaat terug te slaan, toon hem je hart want slechts door een voorbeeld hoe het anders kan zal hij leren. Voed angst niet met angst, maar transformeer angst met liefde en vrede.

Slechts met lege handen kun je de handen ineen slaan. Omhels je broeder en zuster, laat ze niet alleen staan. Maar geef ze ook de vrijheid jouw liefde af te wijzen. Ze dienen Gods liefde te vinden, daarin ligt de werkelijke bevrijding van het hart.

- geschreven op 16 januari 2014

Sharing is caring

Edwin van der Hoeven

Edwin & geïnspireerd schrijven

Geïnspireerd spreken en -schrijven zijn prachtige vormen van mediumschap. Het schrijven in het bijzonder geeft je de mogelijkheid om toegang tot je onderbewuste te krijgen en zo haar kennis te raadplegen. De spirituele wereld werkt via het onderbewuste, maar dat betekent niet dat alles wat we schrijven van de spirituele wereld komt.

Met geduld en veel oefenen kun je wel leren onderscheiden 'waar' de inspiratie vandaan komt. Maar doet het er werkelijk toe? Tijdens een cirkel bijeenkomst werd er verteld dat het er niet om gaat 'wie' de boodschap geeft, waar het om gaat is wat je ermee doet. Raakt het je en zet het je in beweging om iets goeds te doen.

Meer over weten of er zelf mee aan de slag gaan? Geïnspireerd schrijven vormt een onderdeel van mijn training. Uiteraard kan ik je ook privé begeleiden!

Ervaar het zelf, ervaar het nu. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.