Bewijs geven via helder-zintuiglijke waarneming

Een medium ziet, voelt of hoort de spirituele wereld via heldere waarneming en tracht zo het bewijs voor leven na de dood te geven.
Bewijs geven via helder-zintuiglijke waarneming
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  De perceptie van het medium

  Een zeer belangrijk doel van mediumschap is het leveren van bewijs aangaande het hiernamaals. De meest voor de hand liggende manier is het mentale mediumschap waarbij gewerkt wordt met helder waarnemen (perceptie). Het medium neemt waar als zijnde via zijn eigen zintuigen. Deze heldere waarneming kan zich uitten middels helderzien, helder horen, helder voelen en/of helder ruiken.

  Op deze manier verzamelt een medium informatie van een overledene en relateerd het aan iemand aanwezig. Vaak is het iemand die je kent in een relatie als familie, vrienden of goede kennissen. De bewijsvoering kan gebeuren tijdens een publieke demonstratie, tijdens spiritualistische kerkdiensten of privé zittingen waarbij op meer details ingegaan kan worden.

  Wat is bewijs van leven na de dood?

  We moeten accepteren dat het op dit moment niet wetenschappelijk bewezen is dat er leven na de dood is. Echter, mediums streven door bewijsvoering een dergelijk gewicht te geven dat individuele twijfel weggenomen kan worden. Door contact te maken met de geestenwereld kan een medium dusdanige informatie leveren dat bewijs als zodanig geleverd wordt.

  Stap 1; wie probeert er te communiceren?

  De eerste taak van een medium is de identiteit vaststellen van diegene met wie ze contact hebben. Dit doen ze door voldoende informatie te geven zodat de identiteit eenduidig vastgesteld kan worden en geen verwarring tussen verschillende personen ontstaat.

  Stap 2; informatie over gebeurtenissen na overlijden

  Echter, mocht deze informatie slaan op situaties van tijdens hun in leven zijn, dan toont het nog niet aan dat ze overleden zijn en voortbestaan in een hiernamaals. Het hiernamaals wordt vervolgens bewezen door gebeurtenissen te omschrijven die zijn gebeurt NA het overlijden en dus niet fysiek bekend zouden kunnen zijn bij de overledene.

  Stap 3; informatie die de ontvanger niet weet

  Mocht alle informatie bekend zijn die gegeven is, dan zou de waarneming ook kunnen komen op basis van afstemming tussen medium en de persoon voor wie de informatie is bedoelt. Een derde niveau van bewijsvoering is informatie waar je niet bekend mee bent. Hierbij zal het nodig zijn om zelf op onderzoek uit te gaan en daarmee het bestaan van het hiernamaals te bewijzen.

  De boodschap

   

  Als afsluiter van een waarneming dient er nog een boodschap, of reden voor de aanwezigheid van de overledene te worden gegeven. Dit kan kortweg zijn dat de overledene zijn liefde uit of een meer gedetailleerde en/of uitgebreidere boodschap.

  Wanneer al het bovenstaande op zijn plaats valt dienen we onszelf nog slechts één vraag te stellen: wat is de meest voor de hand liggende enkelvoudige bron waar deze informatie vandaan had kunnen komen? Medium houden het erop dat het komt van diegene die zijn overleden maar nog voortbestaan en ons dat duidelijk willen maken.

  Foto; Ben White op Unsplash
  niemand is perfect
  Edwin

  Blijdschap is religie!

  Niet ‘een’ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van.

  Lees verder »
  stukje van de puzzel
  jezelf leren kennen
  Edwin

  Weer een stukje van de puzzel

  Elke training, workshop of cursus die je doet is als weer een stukje van de puzzel. Je leert weer iets, wordt geconfronteerd met iets wat je in jezelf niet wilt zien en mag zo weer een stukje groeien. Mijn aanbod is dan ook geen eindstation, het is als weer een stukje van de puzzel.

  Lees verder »
  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on tumblr
  Share on email
  Share on print

  45 min. private reading

  85 $
  • spirit communication
  • coaching for higher sensitive people
  • your spiritual unfoldment
  special offer

  Edwin van der Hoeven CSNU holds a Certificate of Recognition from the Spiritualists’ National Union in the UK for his teaching, speaking, demonstrating and private reading.

  HSP en sensitiviteit
  Levensvisie
  Spirituele ontwikkeling
  (Trance-) Healing
  Mediumschap
  Meditatie
  Meer te weten komen?