Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Bewijs geven via helder-zintuiglijke waarneming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Een zeer belangrijk doel van mediumschap is het leveren van bewijs aangaande het hiernamaals. De meest voor de hand liggende manier is het mentale mediumschap waarbij gewerkt wordt met helder waarnemen (perceptie). 

Het medium neemt waar als zijnde via zijn eigen zintuigen. Deze heldere waarneming kan zich uitten middels helderzien, helder horen, helder voelen en/of helder ruiken.

Bewijs geven via helder-zintuiglijke waarneming

Wat is bewijs van leven na de dood?

Een medium verkrijgt informatie van een overledene en relateerd het aan iemand aanwezig. Vaak is het iemand die je kent zoals bijvoorbeeld familie, vrienden of goede kennissen. De bewijsvoering kan gebeuren tijdens een publieke demonstratie, tijdens spiritualistische kerkdiensten of privé zittingen waarbij op meer details ingegaan kan worden. 

We moeten accepteren dat het op dit moment niet wetenschappelijk bewezen is dat er leven na de dood is. Echter, mediums streven door bewijsvoering een dergelijk gewicht te geven dat individuele twijfel weggenomen kan worden. Door contact te maken met de geestenwereld kan een medium dusdanige informatie leveren dat bewijs als zodanig geleverd wordt.

Stap 1; wie probeert er te communiceren?

De eerste taak van een medium is de identiteit vaststellen van diegene met wie ze contact hebben. Dit doen ze door voldoende informatie te geven zodat de identiteit eenduidig vastgesteld kan worden en geen verwarring tussen verschillende personen ontstaat.

Stap 2; informatie over gebeurtenissen na overlijden

Echter, mocht deze informatie slaan op situaties van tijdens hun in leven zijn, dan toont het nog niet aan dat ze overleden zijn en voortbestaan in een hiernamaals. Het hiernamaals wordt vervolgens bewezen door gebeurtenissen te omschrijven die zijn gebeurt NA het overlijden en dus niet fysiek bekend zouden kunnen zijn bij de overledene.

Stap 3; informatie die de ontvanger niet weet

Mocht alle informatie bekend zijn die gegeven is, dan zou de waarneming ook kunnen komen op basis van afstemming tussen medium en de persoon voor wie de informatie is bedoelt. Een derde niveau van bewijsvoering is informatie waar je niet bekend mee bent. Hierbij zal het nodig zijn om zelf op onderzoek uit te gaan en daarmee het bestaan van het hiernamaals te bewijzen.

De boodschap

Als afsluiter van een waarneming volgt vaak nog een boodschap, of reden voor de aanwezigheid van de overledene. Dit kan kortweg zijn dat de overledene zijn liefde uit of een meer gedetailleerde en/of uitgebreidere boodschap. Mijn ervaring is dat het bewijs vaak al een indicatie is van de reden om te communiceren.

Stel; je hebt financiele problemen en gaat naar een medium, dan is de spirituele wereld wel zo intelligent om bijv iemand te laten communiceren die daarbij kan helpen en zo dus twee vliegen in een klap raakt

Wanneer al het bovenstaande op zijn plaats valt dienen we onszelf nog slechts één vraag te stellen: wat is de meest voor de hand liggende enkelvoudige bron waar deze informatie vandaan had kunnen komen? Mediums houden het erop dat het komt van diegene die zijn overleden maar nog voortbestaan en ons dat duidelijk willen maken.

Zelf een keer een afspraak maken? Boek hier je consult.

Foto; Ben White op Unsplash
niemand is perfect
Edwin

Blijdschap is religie!

Niet ‘een’ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van.

Lees verder »
stukje van de puzzel
jezelf leren kennen
Edwin

Weer een stukje van de puzzel

Elke training, workshop of cursus die je doet is als weer een stukje van de puzzel. Je leert weer iets, wordt geconfronteerd met iets wat je in jezelf niet wilt zien en mag zo weer een stukje groeien. Mijn aanbod is dan ook geen eindstation, het is als weer een stukje van de puzzel.

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Share on print
HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?