Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Welke energie trek jij aan?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Welke energie trek jij aan?

Welke energie trek jij aan?

Laatst vroeg een goede vriend me wat nu eigenlijk allemaal zo belangrijk is aan de stand van de sterren, en in het bijzonder de voor ons zichtbare maans- en zonneverduistering en wat het doet met onze energie. Ik lees zelf regelmatig diverse sites die verhalen over de effecten van de standen van de sterren. Het meest bekend voor ons allemaal is natuurlijk wel je eigen sterrenbeeld. Wat zegt dit sterrenbeeld nu eigenlijk? Het bepaald eigenlijk niet zozeer hoe de rest van je leven eruit ziet als wel onder welke invloed van energieën je ter wereld bent gekomen. Je sterrenbeeld dient als vertrekpunt! In dit blog wil ik uitleggen hoe deze sterren zijn effect op jou als mens kunnen hebben.

Het universum is een magnetisch energieveld

De aarde is een bijzonder kleine doch fraaie bol in ons universum. Het is echter niet een dom stuk steen.. de aarde leeft.. heeft een eigen magnetisch veld zoals vele planeten en sterren in ons heelal. Zoals je weet als je wel eens met magneten gespeeld heb, hebben magneten – afhankelijk van de lading – een afstotingskracht of een aantrekkingskracht ten opzichte van elkaar. Neem nu een universum met miljoenen van deze geladen planeten die elkaar afstoten en aantrekken, afstoten en aantrekken… Planeten bewegen niet zomaar maar staan onder een continue spanningsveld waardoor ze zich afstoten van elkaar en bij voldoende afstand weer aangetrokken worden.. of worden afgestoten door een andere kracht.

De impact van energie op elkaar

Nu lopen er op deze planeet ook nog eens energetisch geladen mensen. Energie reageert op energie en dus – afhankelijk van de invloed van die andere soms immens grote planeten – staan ook die kleine energetische mensen onder een zekere spanning. Nu is deze spanning niet +1 of 0 of -1.. maar eerder een volgende combinatie: 0 +1 -1 -1 0 0 +1 0 +1 +1 -1 0 0 0 -1 -1 +1 (en dit gaat nog even door) .. die invulling wordt gegeven door de stand van de planeten ten opzichte van elkaar en sommige hebben, omdat ze zo dichtbij staan, een grotere invloed dan de ander. Stel, je staat op een sportveld en iemand staat naast je en begint te schreeuwen. Dan is het effect daarvan duidelijk hoorbaar. Staat diezelfde persoon 100 meter verder dan hoor je hem al minder, ook al staat hij niet minder hard te schreeuwen. Stel er staan 10 mensen op verschillende plekken en op diverse afstand tot jou en ze beginnen te schreeuwen, de een iets harder dan de ander, dan wordt het al snel een kakafonie van geluid. Sommige zeggen leuke dingen over je wat je blij maakt, anderen schelden je uit. Alles bij elkaar heeft het een nodige impact op je.

Het zoeken naar energetische balans in ons magnetisch veld

Zo dus ook met de sterren en in het bijzonder de zon en maan. Waarbij het bijzondere van de maan is dat deze zo dichtbij is én zijn zichtbaarheid ontleent aan het licht van de zon. Is het volle maan, dan betekent dit dus dat de zon in staat is de maan helemaal te verlichten en de relatie zon, maan en aarde anders is wanneer het nieuwe maan is. Zo staan we continue bloot aan een veranderende stand tussen zon, maan en aarde en het energetische effect daarvan. Wat is nu het bijzondere van een eclips? Vooral de stand van de zon, maan en aarde ten opzichte van elkaar en de energetische invloed die daaruit voortvloeit. Want als er bijvoorbeeld opeens een zonsverduistering is, wat betekent dat dan eigenlijk? In de energetische balans die continue wordt gecreëerd door zon, maan en aarde wordt heel even de invloed van de zon gereduceerd. Alsof je in de winter onder de warme douche staat en iemand draait opeens de kraan dicht en zet hem na 30 seconden weer aan. Eerst koel je enorm af en als de kraan weer aangaat krijg je weer een koude lading over je heen alvorens het warme water weer over je lichaam stroomt. Dus hebben de planeten en eclipsen invloed op ons als mens? Ik meen van wel!

Foto: Evelyn Mostrom @ Unsplash
de kracht in jezelf

Twijfel

Twijfel begint wanneer de waarheid gevonden wordt Wanneer een begin wordt gemaakt aan een ontdekkingsreis Een innerlijke zoektocht die leidt tot wat voor jou geldt

Lees verder »
man beklimt berg
angst overwinnen

Wanneer ben jij jezelf voor het laatst tegen gekomen?

Spirituele ontwikkeling gaat over het totaalplaatje en zelf-realisatie laat geen keuzes! Je komt jezelf tegen en het is daarom niet altijd even gemakkelijk of leuk want je komt stukken tegen van jezelf, in jezelf, die misschien niet even leuk of gemakkelijk zijn.

Lees verder »
Inspiraties

Eenzaamheid

Het klinkt als het gif van de samenleving; eenzaamheid, alleen zijn. We denken al snel aan oudere mensen die de liefde van hun leven verloren

Lees verder »

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?