Leren om te leven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Edwin van der Hoeven

Edwin van der Hoeven

Geboren in november 1974 in 's-Gravenzande, heel veel van de wereld gezien, bijzondere ervaringen mogen ontvangen en nog steeds knetter verliefd op Rati, mijn mooie partner.

Nieuwsbrief

Dansk DA Nederlands NL English EN
Français FR Deutsch DE Italiano IT
Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Leren om te leven

In ons leven leren we heel veel, sommige dingen zijn praktisch, andere zaken goed om te weten. Van kinds af aan krijgen we onderwijs en leren we dingen die een doel dienen. Weinig wordt er gesproken over het nut van leren om je wereld groter te maken. Leren lezen, zodat je boeken kunt lezen. Leren schrijven, zodat je je eigen gedachten vorm kunt geven. Leren tekenen om je gevoelens om te kunnen zetten naar creatieve vorm.
Een bijproduct is een bredere waardering voor de uitingen van onze medemensen, voor het leven. Een bijproduct? Gaat het daar eigenlijk niet om. Dat we leren op een manier waarmee we het leven beter gaan begrijpen, verfijnder gaan ervaren en de werkelijke schoonheid ontdekken van het leven en alles dat leeft.

Mediumschap is een ‘way of life’

Naar mediumschap wordt vaak gekeken als een leertraject; een cursus hier of daar en op een bepaald moment ‘ben’ je het. Maar hoeveel uur per week denk je op deze manier medium te zijn? Mediumschap als een vak of als ‘way of life’. Dit is waarom bewustzijnsontwikkeling zo belangrijk is, zelfs noodzakelijk in mijn ogen. Mediumschap is niet een doel op zich, maar een middel. Niet de eindbestemming, maar een vorm of onderdeel van het transport. Het dagelijkse leven biedt continue gelegenheid onze spiritualiteit tot uitdrukking te brengen. Onze sensitiviteit kunnen inzetten om een contact met de spirituele wereld te maken, of juist om ruimte te geven voor iemand zijn verdriet.

Bewust zijn

Wie we als mens zijn wordt dan een uiting van ons mediumschap, niet omdat we een kunstje hebben geleerd maar omdat we onze menselijkheid hebben getraind. Omdat we ons bewuster worden van onze eigen kracht en kwetsbaarheid zodat we meer gewaar zijn van de hele wereld waar we onderdeel van uitmaken. Perfect in de erkenning van onze imperfectie. Daarom kijk ik naar bewustzijn als de basis voor mijn trainingen zodat mediumschap als taal wordt waarmee we ons leven tot uitdrukking kunnen brengen. 24 uur per dag, 7 dagen per week!

Lees ook de andere inspiraties

Wie niet weg is, is gezien!

Verstoppertje spelen, wie vond het als kind niet leuk? Maar ook als volwassene ben… of was ik in staat om verstoppertje te spelen. Ik kon het altijd wijten aan mijn sterrenbeeld De Schorpioen; het mysterieuze diertje wat graag verstopt zit in de kleinste hoekjes en kieren en ongezien wil blijven. En dat was ook mijn grote uitdaging, want hoe blijf je ongezien met een lengte van bijna 2 meter? Nu ben ik natuurlijk niet meer die onzekere puber met jeugdpuistjes, een mat in mijn nek en gebogen schouders. Maar toch, gezien worden hoefde niet zo nodig.

Lees verder »

Sta op nadat je bent gevallen en loop weer verder

Het verleden los laten is het enige wat je hoeft te doen. Niet langer proberen vast te houden aan dat wat je niet meer dient. Het stof achter je zal dalen tot het weer wacht om opgewekt te worden door de volgende zoeker. Niets blijft hetzelfde, voor niemand, waarom zou het voor jou anders zijn. Sta daarom weer op en loop verder, ga verder met je leven en blijf niet treuren. Sta je zelf toe verdriet te voelen, maar zie de opluchting ook als moment om weer verder te gaan.

Lees verder »

Eenzaamheid

Het klinkt als het gif van de samenleving; eenzaamheid, alleen zijn. We denken al snel aan oudere mensen die de

Lees verder »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Kan ik iets voor jou betekenen?