Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Leren om te leven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Leren om te leven

Leren om te leven

In ons leven leren we heel veel, sommige dingen zijn praktisch, andere zaken goed om te weten. Van kinds af aan krijgen we onderwijs en leren we dingen die een doel dienen. Weinig wordt er gesproken over het nut van leren om je wereld groter te maken. Leren lezen, zodat je boeken kunt lezen. Leren schrijven, zodat je je eigen gedachten vorm kunt geven. Leren tekenen om je gevoelens om te kunnen zetten naar creatieve vorm.
Een bijproduct is een bredere waardering voor de uitingen van onze medemensen, voor het leven. Een bijproduct? Gaat het daar eigenlijk niet om. Dat we leren op een manier waarmee we het leven beter gaan begrijpen, verfijnder gaan ervaren en de werkelijke schoonheid ontdekken van het leven en alles dat leeft.

Mediumschap is een ‘way of life’

Naar mediumschap wordt vaak gekeken als een leertraject; een cursus hier of daar en op een bepaald moment ‘ben’ je het. Maar hoeveel uur per week denk je op deze manier medium te zijn? Mediumschap als een vak of als ‘way of life’. Dit is waarom bewustzijnsontwikkeling zo belangrijk is, zelfs noodzakelijk in mijn ogen. Mediumschap is niet een doel op zich, maar een middel. Niet de eindbestemming, maar een vorm of onderdeel van het transport. Het dagelijkse leven biedt continue gelegenheid onze spiritualiteit tot uitdrukking te brengen. Onze sensitiviteit kunnen inzetten om een contact met de spirituele wereld te maken, of juist om ruimte te geven voor iemand zijn verdriet.

Bewust zijn

Wie we als mens zijn wordt dan een uiting van ons mediumschap, niet omdat we een kunstje hebben geleerd maar omdat we onze menselijkheid hebben getraind. Omdat we ons bewuster worden van onze eigen kracht en kwetsbaarheid zodat we meer gewaar zijn van de hele wereld waar we onderdeel van uitmaken. Perfect in de erkenning van onze imperfectie. Daarom kijk ik naar bewustzijn als de basis voor mijn trainingen zodat mediumschap als taal wordt waarmee we ons leven tot uitdrukking kunnen brengen. 24 uur per dag, 7 dagen per week!

We zijn geen materie, eerder leegte
jezelf leren kennen

Nu is alles anders

Het denken is de aanjager van duale waarneming, de ademhaling daarentegen geeft je de ruimte om in contact te komen met het hogere zelf. Meditatie is leren loslaten, is zijn in het Nu. Het Nu kent geen ruimte en tijd, geen jij en ik. In het Nu is alles één!

Lees verder »
Inspiraties

Sta je weleens stil bij de vraag waarom je leeft?

Veel mensen zijn angstig voor de dood en daardoor vaak angstig voor het leven zelf. Ze laten het leven voorbij gaan, blind, in de hoop dat er ooit een wonder gebeurt. Dat alles beter wordt. Maar hoe? Ze zien niet in dat ze zelf de vormgevers van hun leven zijn.

Lees verder »
Foto; Ben White op Unsplash
niemand is perfect

Blijdschap is religie!

Niet ‘een’ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van.

Lees verder »

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?