Blijdschap is religie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Edwin van der Hoeven

Edwin van der Hoeven

Geboren in november 1974 in 's-Gravenzande, heel veel van de wereld gezien, bijzondere ervaringen mogen ontvangen en nog steeds knetter verliefd op Rati, mijn mooie partner.

Nieuwsbrief

Dansk DA Nederlands NL English EN
Français FR Deutsch DE Italiano IT
Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Blijdschap is religie!

Niet ‘een‘ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van. Kijk je echter om je heen in de wereld, zeker waar het religie betreft, dan lijkt religie toch voor heel weinig blijdschap te zorgen. Dan is het kenmerk van religie meer dat we het vooral niet eens zijn met elkaar en dat gebruiken om elkaar het leven zuur te maken. Je mag best weten; spiritualiteit, religie en mediumschap neem ik echt héééul serieus! Maar wel met een glimlach. Toch zie ik het ook wel anders tijdens demonstraties van mediumschap.

Veel mediums noemen het ‘in the power’ zitten, en ze doen het voordat ze een demonstratie gaan geven. Dan wordt er een serieus liedje opgezet, omdat het de energie zogenaamd verhoogt, ze sluiten hun ogen en dan ………. als publiek zit je dan naar de mediums te kijken die met hun ogen dicht afstemming vinden. Ik heb dat eigenlijk nog nooit echt begrepen. De muziek is afgelopen en een medium staat op om een demonstratie te geven. Wat je dan voornamelijk ziet is dat de energie ondertussen op niveau ‘Noord Pool’ is beland en het medium keihard moet werken om het eerste contact te krijgen. Logisch! Er is totaal geen blijdschap, geen opwinding dat er een contact mag ontstaan. Potverdrie, hoe mooi is het niet dat er contact mag ontstaan tussen de twee werelden, dat is toch iets om te vieren? Woohooooo

Uiteraard gaat het niet overal zo. Heerlijk de demonstraties waar gezongen wordt vooraf en dan het medium met een glimlach het eerste contact legt. En natuurlijk komen daar serieuze gesprekken in voor, maar ook prachtige herenigingen tussen dierbaren, kennissen, vrienden of collega’s. Soms moet er iets uitgesproken worden waar in het leven geen tijd meer voor was. Soms is het gewoon een berichtje dat alles goed gaat. Maar religie gaat over leven, overleven en de creatieve kracht die we als mens hebben. En uit die creatieve kracht komt blijdschap voort. We maken kunst, muziek, eten, kleding omdat we daar blij van worden. Het is een expressie van ons zelf, onze blijdschap én onze boosheid evengoed. We mogen onze emoties tonen, dat is religie.

Maar laten we religie niet té serieus nemen! Kijk naar de dansende Soefi Derwisj, de aanbidders die hun gezangen richten aan God of de gospel koren die met elkaar harmonie vinden. Religie mag gevierd worden, de verbinding met elkaar wordt zo alleen maar sterker. Laat blijdschap ons verbinden met elkaar. God spreekt één boodschap in vele dialecten, dat je het ene niet kunt verstaan betekent niet dat de boodschap radicaal anders is. In elk dialect spreekt God haar woord van liefde en broederschap, opdat het ziet dat we allen één zijn.

Lees ook de andere inspiraties

Bij twijfel niet inhalen

Bij twijfel niet inhalen

Wat is er voor nodig om je weer naar binnen te laten kijken. Om weer op zoek te gaan naar datgene wat je zekerheid kan bieden. Om je ogen te sluiten voor je externe wereld en naar binnen te gaan. Jij bent de enige die je zelf zekerheid kan verschaffen in het leven.

Lees verder »
Foto; Nathan McBride op Unsplash

zo dichtbij

Ik ben geen God, ik ben geen leider. Noch ben ik een leraar of guru. Laat me slechts vooruit lopen

Lees verder »

45 min. private reading

85 $
  • spirit communication
  • coaching for higher sensitive people
  • your spiritual unfoldment
special offer

Edwin van der Hoeven CSNU holds a Certificate of Recognition from the Spiritualists’ National Union in the UK for his teaching, speaking, demonstrating and private reading.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?