Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Beweging ontstaat vanuit stilstand

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Beweging ontstaat vanuit stilstand

Beweging ontstaat vanuit stilstand

Beweging ontstaat vanuit stilstand, net als geluid vanuit stilte het beste hoorbaar is. Het is de rust die we dienen op te zoeken om te ervaren wie we werkelijk zijn. Wanneer we gewaar zijn van ons innerlijke ademen, ons hart, dat haar rust vind in liefde. Liefde voor ons zelf, en vanuit die rust de liefde voor de ander. Zonder verwachtingen, zonder verlangens, waarnemen wat er gebeurt in de onderlinge interactie.

Als individu zijn we allemaal met elkaar verbonden, het is onze empathie dat daaraan richting geeft. Wanneer we bewust worden en ons hart open stellen om de ander toe te laten; met haar pijn en blijdschap. Leven in de volledige gewaarwording dat we in verbinding met elkaar kunnen leven. Maar dit pad is niet eenvoudig, want je zult eerst jezelf moeten leren kennen en daar elk aspect van dienen te accepteren.

Iedereen is reeds perfect, het is echter hoe we over onszelf denken dat hieraan tekort doet. De indruk die anderen ons geven nemen we voor waar aan, terwijl we voorbij gaan aan hoe we ons werkelijk voelen. Zie je in de spiegel het licht van je eigen ziel, of de schaduw die een ander over je werpt? Ga weer staan in je eigen licht, en laat de ander ook vrij in zijn of haar waarneming. Er is geen één waarheid, er is slechts jouw waarheid. Jouw naakte waarheid waarin je jezelf mag zien zoals je werkelijk bent.

Wees trouw aan je zelf, aan je hart en haar diepste verlangens. Wees wie je werkelijk bent en laat de valse illusies los die je toch niet verder helpen. Je hoeft alleen maar te zijn. Jouw plek op aarde is om te ervaren, om te zijn. Niet om na te streven, om te winnen of verliezen, niet om de ander op een voetstuk te plaatsen en te volgen. Volg je eigen innerlijke stem, wees je eigen meester en leer.

Leer jezelf de weg te vinden via het woord van het hart. Want als er liefde is, is er altijd een pad. En waar je het pad vindt, ga dan op weg en loop weg van dat wat je niet dient. Laat de drukte achter je en vind de stilte van je ziel. Laat het leven een uitdrukking zijn van de ziel. Haar liefde is eeuwig.

– geschreven op 4 november 2013 –

Photo by Anastasia Dulgier op Unsplash
jezelf leren kennen

Welke energie trek jij aan?

Je sterrenbeeld zegt iets over de invloed van energieën toen je ter wereld kwam. Je sterrenbeeld dient als vertrekpunt! In dit blog wil ik uitleggen hoe deze sterren zijn effect op jou als mens kunnen hebben.

Lees verder »
de natuur is mijn kerk
niemand is perfect

De natuur is mijn kerk!

Toen ik hier heen liep voelde ik m’n vader heel sterk bij me, hij zei “blijf met je aandacht bij me” maar na een aantal

Lees verder »
mediteren op de volle maan
het verleden loslaten

Waarom mediteren met volle maan?

Meditatie met volle maan geeft ons de mogelijkheid ons te verbinden met het hogere zelf. Wanneer we meer in ons gevoel komen te staan en onze emoties de ruimte krijgen te zijn.

Lees verder »

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?