Beweging ontstaat vanuit stilstand

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Edwin van der Hoeven

Edwin van der Hoeven

Geboren in november 1974 in 's-Gravenzande, heel veel van de wereld gezien, bijzondere ervaringen mogen ontvangen en nog steeds knetter verliefd op Rati, mijn mooie partner.

Nieuwsbrief

Dansk DA Nederlands NL English EN
Français FR Deutsch DE Italiano IT
Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Beweging ontstaat vanuit stilstand

Beweging ontstaat vanuit stilstand, net als geluid vanuit stilte het beste hoorbaar is. Het is de rust die we dienen op te zoeken om te ervaren wie we werkelijk zijn. Wanneer we gewaar zijn van ons innerlijke ademen, ons hart, dat haar rust vind in liefde. Liefde voor ons zelf, en vanuit die rust de liefde voor de ander. Zonder verwachtingen, zonder verlangens, waarnemen wat er gebeurt in de onderlinge interactie.

Als individu zijn we allemaal met elkaar verbonden, het is onze empathie dat daaraan richting geeft. Wanneer we bewust worden en ons hart open stellen om de ander toe te laten; met haar pijn en blijdschap. Leven in de volledige gewaarwording dat we in verbinding met elkaar kunnen leven. Maar dit pad is niet eenvoudig, want je zult eerst jezelf moeten leren kennen en daar elk aspect van dienen te accepteren.

Iedereen is reeds perfect, het is echter hoe we over onszelf denken dat hieraan tekort doet. De indruk die anderen ons geven nemen we voor waar aan, terwijl we voorbij gaan aan hoe we ons werkelijk voelen. Zie je in de spiegel het licht van je eigen ziel, of de schaduw die een ander over je werpt? Ga weer staan in je eigen licht, en laat de ander ook vrij in zijn of haar waarneming. Er is geen één waarheid, er is slechts jouw waarheid. Jouw naakte waarheid waarin je jezelf mag zien zoals je werkelijk bent.

Wees trouw aan je zelf, aan je hart en haar diepste verlangens. Wees wie je werkelijk bent en laat de valse illusies los die je toch niet verder helpen. Je hoeft alleen maar te zijn. Jouw plek op aarde is om te ervaren, om te zijn. Niet om na te streven, om te winnen of verliezen, niet om de ander op een voetstuk te plaatsen en te volgen. Volg je eigen innerlijke stem, wees je eigen meester en leer.

Leer jezelf de weg te vinden via het woord van het hart. Want als er liefde is, is er altijd een pad. En waar je het pad vindt, ga dan op weg en loop weg van dat wat je niet dient. Laat de drukte achter je en vind de stilte van je ziel. Laat het leven een uitdrukking zijn van de ziel. Haar liefde is eeuwig.

– geschreven op 4 november 2013 –

Lees ook de andere inspiraties

De schepping van het hart

Slechts met lege handen kun je de handen ineen slaan. Omhels je broeder en zuster, laat ze niet alleen staan. Maar geef ze ook de vrijheid jouw liefde af te wijzen. Ze dienen Gods liefde te vinden, daarin ligt de werkelijke bevrijding van het hart.

Lees verder »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Kan ik iets voor jou betekenen?