Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Bij twijfel niet inhalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

Bij twijfel niet inhalen

Bij twijfel niet inhalen

Wanneer je niet zeker weet wat je moet doen, maak je ook een keuze. Hoe te handelen, maar ook niet handelen is altijd een keuze. Het kan zijn dat je van de ene twijfel in de andere terecht komt. Maar twijfel wordt altijd gevolgd door zekerheid. Onlangs schreef een vriendin me: bij twijfel niet inhalen. Een gedachtegoed uit de psychologie.

Als je er dieper over nadenkt geeft het aan dat je bij twijfel veelal kijkt naar je externe omgeving. Als je twijfelt moet je niet inhalen. Je externe omgeving bepaalt dus de ‘zekerheid’, of beter, de twijfel waarop je je keuzes baseert. Is er zekerheid, dan doen die externe omstandigheden er minder, of zelfs niet, toe. Dan kun je inhalen en vergeet je de gehele situatie al snel. Maar wanneer je je druk blijft maken om die externe omstandigheden, dat wat buiten jouw macht ligt, dan kom je daar niet makkelijk uit.

Bij twijfel niet inhalen
Photo by Blake Barlow on Unsplash

Zekerheid is een interne aangelegenheid, twijfel een externe. Bij twijfel, hoe ziet die externe wereld er dan uit? Welke situaties of mensen doen je twijfelen? Maar misschien nog belangrijker, waarom laat je externe omstandigheden jouw gemoedstoestand bepalen? Wat is er voor nodig om je weer naar binnen te laten kijken. Om weer op zoek te gaan naar datgene wat je zekerheid kan bieden. Om je ogen te sluiten voor je externe wereld en naar binnen te gaan.

De waarheid, bestaat deze eigenlijk wel? Of is er slechts een externe illusie waarin je kunt bewegen die je twijfel en andere emoties bezorgt. In je zelf ligt de enige zekerheid verscholen, daar is jouw waarheid te vinden. De meesten mensen worden echter opgeslokt door de externe wereld, door de illusie die door anderen in stand wordt gehouden. Niemand kan jou werkelijk geluk brengen, niemand zal onvoorwaardelijk van jou houden, niemand staat altijd voor jou klaar. Dit omdat het externe factoren zijn waardoor je afhankelijk wordt. Jij bent geluk, jij bent liefde, jij ben de enige die voor jezelf klaar kan staan door eerlijk en open naar jezelf te kijken.

Jezelf accepteren om wie je werkelijk bent.

Jij bent de enige die je zelf zekerheid kan verschaffen in het leven. Maar wees niet gevreesd, vanuit die eenzaamheid volgt heling. Vanuit eenzaamheid ontstaat vanzelf eenheid wanneer we weer weten en erkennen wie we zijn, wat we zijn. Liefde is een kracht die alleen in onszelf gevonden kan worden en wanneer je weer handelt vanuit die echte liefde, is niets meer krachtig genoeg om je te doen twijfelen.

(geschreven op 12 december 2013)

Foto credits: Blake BarlowUnsplash

Foto: Evelyn Mostrom @ Unsplash
de kracht in jezelf

Twijfel

Twijfel begint wanneer de waarheid gevonden wordt Wanneer een begin wordt gemaakt aan een ontdekkingsreis Een innerlijke zoektocht die leidt tot wat voor jou geldt

Lees verder »

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?