Beter mediteren met Brainwave Entrainment

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_row _id=”2″ ][cs_element_column _id=”3″ ][cs_element_text _id=”4″ ][cs_element_image _id=”5″ ][cs_element_row_2 _id=”6″ ][cs_element_column_2 _id=”7″ ][cs_element_text _id=”8″ ][/cs_element_column_2][cs_element_column_2 _id=”9″ ][cs_element_image _id=”10″ ][/cs_element_column_2][/cs_element_row_2][/cs_element_column][cs_element_column _id=”11″ ][cs_element_global_block _id=”12″ ][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”13″ ][cs_element_column _id=”14″ ][cs_element_text _id=”15″ ][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”16″ ][cs_element_row _id=”17″ ][cs_element_column _id=”18″ ][cs_element_text _id=”19″ ][x_feature_box title=”Beta – 12 tot 30Hz” title_color=”” text_color=”” graphic=”image” graphic_size=”200px” graphic_shape=”square” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”#2ecc71″ align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” graphic_image=”http://ervaarhet.nu/wp-content/uploads/2019/08/reducing_beta_freq.png” graphic_image_alt_text=””]

De hersengolven in de Beta bandbreedte horen bij ons normale waak bewustzijn. Deze worden geassocieerd alertheid, logisch denken, probleem oplossend vermogen, concentratie en andere actieve mentale activiteiten. Ook tijdens het sporten en in gesprek met andere mensen verkeer je in deze staat van bewustzijn.

De hogere levels van Beta kunnen het resultaat zijn van stress, opwinding of rusteloosheid. Ook al moet je in een Beta bewustzijn verkeren om je normale dagelijkse activiteiten uit te voeren verkeren veel mensen in de hogere stress gerelateerde frequencies.

[/x_feature_box][x_feature_box title=”Alpha – 7 tot 12 Hz” title_color=”” text_color=”” graphic=”image” graphic_size=”200px” graphic_shape=”square” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”#2ecc71″ align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” graphic_image=”http://ervaarhet.nu/wp-content/uploads/2019/08/stabilizing_alpha_freq.png” graphic_image_alt_text=””]

De Alpha hersengolven zijn langzamer in frequentie ten opzichte van Beta en zorgen daardoor van nature voor een meer ontspannen bewustzijn. De staat van bewustzijn komt veel voor bij mensen die van nature rustig en ontspannen zijn. Het is alsof je dagdroomt of wanneer je je ogen sluit om te mediteren. Deze frequentie bevordert de verbeeldingskracht, geheugen, concentratie, creativiteit en vermindert stress wat ten goede komt bij het leren.

Meditatie zorgt voor een toename van de Alpha frequenties in de hersenen en het vermogen dit vast te houden in de dagelijkse dingen. Bij kinderen wordt over het algemeen meer Alpha gezien dan bij volwassenen.

[/x_feature_box][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”22″ ][cs_element_row _id=”23″ ][cs_element_column _id=”24″ ][cs_element_text _id=”25″ ][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”26″ ][cs_element_row _id=”27″ ][cs_element_column _id=”28″ ][x_feature_box title=”Theta – 4 tot 7Hz” title_color=”” text_color=”” graphic=”image” graphic_size=”200px” graphic_shape=”square” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”#2ecc71″ align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” graphic_image=”http://ervaarhet.nu/wp-content/uploads/2019/08/activating_theta_freq.png” graphic_image_alt_text=””]

Theta hersengolven zie je terug bij diepe ontspanning en meditatie, lichte slaap en/of de rem-slaap waarbij je droom. Het is ook waar het onderbewustzijn actief is en je in staat bent om tot diepe inzichten en intuïtie te komen. Het is in dit bewustzijn dat we tot hogere universele inzichten komen die ons leven kunnen veranderen.

Het klinkt tegenstrijdig, maar des te lager de hersengolven, des te makkelijker leert men. Theta is het bewustzijn waarbij visualisaties, inspiratie en creativiteit krachtig is. Meditatie en yoga wordt vaak als heilzaam geprezen omdat het deze theta frequenties opwekt in de hersenen. Veel mensen krijgen ook paranormale ervaringen door een hogere sensitiviteit tijdens theta.

[/x_feature_box][x_feature_box title=”Delta – 0.5 tot 4Hz” title_color=”” text_color=”” graphic=”image” graphic_size=”200px” graphic_shape=”square” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”#2ecc71″ align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” graphic_image=”http://ervaarhet.nu/wp-content/uploads/2019/08/accessing_delta_freq.png” graphic_image_alt_text=””]

Hersengolven in de bandbreedte van Delta hebben de hoogste amplitude en worden waargenomen in diepe slaap. Deze frequenties vormen een opening naar mystieke ervaringen en het collectieve onderbewustzijn. Uiteraard weten we allemaal de helende werking die uitgaat van een goede nachtrust, die wordt geassocieerd met deze frequenties.

Ervaren yogi’s die in staat zijn in diepe meditatie te geraken, kunnen in staat zijn in contact te komen met hun onderbewuste. Hieraan worden zaken toegeschreven als zelf-genezing, hogere inzichten en wijsheid over vele aspecten van het leven en ons bestaan.

[/x_feature_box][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][/cs_content]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Share on print
Man mediterend op rots die uitkijk over mooie horizon van ondergaande zon
de kracht in jezelf
Edwin

Innerlijke vrede

Werkelijk geluk bevindt zich niet buiten ons. Ik begon het steeds meer te ontdekken in mijn meditatie. Meditatie is geen kwestie van ‘niet meer nadenken’ of zo stil mogelijk zitten en op je ademhaling letten. Dat is slechts het voertuig. Meditatie is vrede. Een vrede in onszelf die alle situaties en omstandigheden overstijgt.

Lees verder »
Verhalen
Edwin

Wil je leren mediteren? Stop met proberen!

Van de 18 jaar dat ik mediteer, heb ik er ongeveer 17 jaar van stilgezeten, letterlijk! Het grootste geheim van goede meditatie is dat het draait om energie, maar dat was me nooit verteld. Dat heeft niets te maken met

Lees verder »
HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Kan ik iets voor jou betekenen?