Ik voel en zie van alles, maar wat betekent het?

Ik sprak laatst een nieuwe deelnemer aan mijn training en dé vraag waarmee ze worstelde was: ik voel en zie van alles, maar wat betekent het nu eigenlijk? Deze vraag heb ik al op veel verschillende manieren gekregen. Je sensitiviteit begint zich te ontwikkelen, je waarnemingsvermogen verhoogt zich en plots ga je dingen waarnemen die je nooit eerder gevoeld of gezien hebt. Het voelt als een taal die je nog nooit gesproken hebt en nu moet je opeens een gesprek voeren zonder woordenboek.

Ik voel en zie van alles, maar wat betekent het nu eigenlijk?

Het mooie is; jij bent het woordenboek! Je mag nu jouw woordenboek gaan ontdekken en ontcijferen.

Dit woordenboek spreekt niet tot je via je verstand, maar via je gevoel; je intuïtie! Dit woordenboek is daarom uniek, want jij bent uniek. Daarom betekent rood voor mij iets anders dan voor jou en vind ik een bloem mooi die jij misschien vindt stinken.

Ik heb een leuke oefening voor je!

Pak het kabeltje van je telefoon waarmee je ‘m oplaadt; we gaan dit voorwerp gebruiken voor de oefening. Neem een paar keer diep adem en laat al je gedachten even los, let alleen maar op je ademhaling. Kijk nu naar het kabeltje en laat je gevoel spreken. Wat zegt je gevoel over dit kabeltje? Iets praktisch? Iets logisch? Iets symbolisch? Iets visueels? Is het kabeltje schoon, vies, stuk of nieuw? Wat valt je direct op? Wat betekent het voor jou?

Wel goed opletten! Want je intuïtie spreekt echt razendsnel tot je! Je denken is een oud dieseltje vergeleken met je super-sonische turbo speed intuïtie.Ik voel en zie van alles, maar wat betekent het? - voel en zien - Edwin van der Hoeven

Des te meer je dit gaat oefenen, des te makkelijker gaat het.. op een gegeven moment wordt het een tweede natuur om verder te kijken dan je neus lang is. Als je dan een spirituele ervaring hebt en je ziet of hoort iets, dan weet je dat je naar je gevoel mag luisteren wat het betekent. En de eerste ingeving is vaak de beste!

Dit is één van de oefeningen die ik doe met de deelnemers aan mijn trainingen en het is echt super leuk! Het is niet alleen een goede oefening, maar het doet nog veel meer; je gaat ook anders naar het leven om je heen kijken. Loop je in de natuur, dan ga je anders kijken naar alles wat leeft en beweegt. De harmonie, de schoonheid, de ongelooflijke complexiteit en toch ook weer de eenvoud.

Spreekt dit je aan? Kijk dan eens naar de training Sensitiviteit, Spiritualiteit en Communicatie. Dan ga ik je helpen jouw woordenboek te ontcijferen!

Met liefde, Edwin

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?