Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Training tot medium

Regelmatig wordt me gevraagd: wat moet ik doen om medium te worden? Elk mens is een ‘spirit’, een ziel, en is daardoor in staat heldere waarneming te trainen. Heldere waarneming uit zich in:

Helder zienHelder voelen
Helder horenHelder ruiken
Helder proevenHelder weten

Er zijn veel trainingen en opleidingen die focussen op de ‘mechanica’ rondom mediumschap zoals dat het meest bekend is: het mentale mediumschap dat bewijs geeft van het voortbestaan van de ziel na de fysieke dood. Maar misschien nog wel belangrijker is je eigen persoonlijke ontwikkeling als mens; de psyche en je eigen emotionele gezondheid.

Wat is mediumschap

Mijn benadering van mediumschap heeft te maken met overgave, met het geven van controle aan de geestenwereld zodat zij gebruik kunnen maken van ‘het medium’ als voertuig. Dit wordt vaak samengevat als het ontwikkelen van Trance waarbij het streven is om de controle van de geestenwereld zo sterk te laten zijn dat het medium steeds minder bij bewustzijn is. Simpel gezegd is dit ook wat mediumschap een gave maakt, want slechts een handjevol mensen durft de controle over het ‘zelf’ op te geven, of te kunnen geven. Volledig vertrouwen is de sleutel.

Hoe los te laten en te vertrouwen?

De enige manier om dit te trainen is te zitten voor overgave. Geen streven, geen doel, geen verwachtingen en geen resultaat is de intentie om daarbij misschien ‘iets’ te manifesteren. De enigen die een medium kunnen trainen zijn onze leraren uit de Spirituele Wereld! Daarnaast moeten we aan onszelf werken door middel van meditatie en het vergroten van zelfinzicht. Ken u zelfe! Vanuit zelfkennis kunnen we werken aan vertrouwen voor hen die met ons willen werken vanuit de geestenwereld. Kennen we onszelf, onze neigingen en gedragingen, dan pas kunnen we werkelijk tot samenwerking komen waarbij we als kanaal kunnen dienen ten dienste van het hogere en de Spirituele Wereld.

Samenzijn en samenwerken

Dé manier om tot deze spirituele samenwerking te komen is het zitten in een ‘cirkel’. Tijdens een cirkel komen meerdere mensen bij elkaar om daarbij in meditatie en afstemming te gaan. De Spirituele Wereld wordt daarbij uitgenodigd om de mediums de (mentale) training te geven die nodig is om het medium als kanaal te laten dienen voor het werk van de Spirituele Wereld.

Hoe weet je of er iets gebeurt?

Mediumschap kan zich uiten in vormen van genezend mediumschap, het voordragen van filosofie en wijsheid alsook de bewijsvoering van overleven na de fysieke dood. Maar ook dit zijn slechts enkele voorbeelden gebaseerd op resultaten uit het verleden en heden. De regie ligt in handen van de Spirituele Wereld! Een bijzondere en uiterst zeldzame vorm van mediumschap is het fysieke mediumschap waarbij de geestenwereld objectief waarneembaar is. Dit kan door geluid, stemmen, kloppen of zelfs (volledige) materialisaties van overleden dierbaren.

Een cirkel samenstellen

Het slagen van een cirkel is gelegen in de harmonie onder de aanwezigen. Zo zullen verwachtingen richting resultaat een negatieve invloed hebben op de mogelijke uitdrukkingsvormen van de geestenwereld. Ook ego en jaloers gedrag en verlangen dienen te allen tijde worden vermeden. In het verleden zagen we de meest succesvolle cirkels dan ook vaak bestaan uit familieleden die werkten vanuit onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

Meer weten?

Door de Engelse Spiritualist’ National Union ben ik als één van de weinige mediums in Nederland gecertificeerd voor het doceren van mediumschap. In Nederland is er geen standaard wat dat betreft en daarom heb ik dit zware opleidingstraject in Engeland doorlopen. Heb je interesse om je eigen vermogens te ontwikkelen, neem dan contact op. Middels een vrijblijvend gesprek kijken we dan of en hoe ik je kan helpen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op voor een afspraak dan wel extra toelichting op vragen die je misschien hebt.

Foto; Ben White op Unsplash
niemand is perfect
Edwin

Blijdschap is religie!

Niet ‘een’ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van.

Lees verder »
stukje van de puzzel
jezelf leren kennen
Edwin

Weer een stukje van de puzzel

Elke training, workshop of cursus die je doet is als weer een stukje van de puzzel. Je leert weer iets, wordt geconfronteerd met iets wat je in jezelf niet wilt zien en mag zo weer een stukje groeien. Mijn aanbod is dan ook geen eindstation, het is als weer een stukje van de puzzel.

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Share on print
HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?