~ Niet 'een' religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van. ~

Onderwerpen

Religie wordt veel te serieus genomen

Niet ‘een‘ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van. Kijk je echter om je heen in de wereld, zeker waar het religie betreft, dan lijkt religie toch voor heel weinig blijdschap te zorgen. Dan is het kenmerk van religie meer dat we het vooral niet eens zijn met elkaar en dat gebruiken om elkaar het leven zuur te maken. Je mag best weten; spiritualiteit, religie en mediumschap neem ik echt héééul serieus! Maar wel met een glimlach. Toch zie ik het ook wel anders tijdens demonstraties van mediumschap.

Blijdschap creëert energie

Veel mediums noemen het ‘in the power’ zitten, en ze doen het voordat ze een demonstratie gaan geven. Dan wordt er een serieus liedje opgezet, omdat het de energie zogenaamd verhoogt, ze sluiten hun ogen en dan ………. als publiek zit je dan naar de mediums te kijken die met hun ogen dicht afstemming vinden. Ik heb dat eigenlijk nog nooit echt begrepen. De muziek is afgelopen en een medium staat op om een demonstratie te geven. Wat je dan voornamelijk ziet is dat de energie ondertussen op niveau ‘Noord Pool’ is beland en het medium keihard moet werken om het eerste contact te krijgen. Logisch! Er is totaal geen blijdschap, geen opwinding dat er een contact mag ontstaan. Potverdrie, hoe mooi is het niet dat er contact mag ontstaan tussen de twee werelden, dat is toch iets om te vieren?

Religie is als het gewone leven

Uiteraard gaat het niet overal zo. Heerlijk de demonstraties waar gezongen wordt vooraf en dan het medium met een glimlach het eerste contact legt. En natuurlijk komen daar serieuze gesprekken in voor, maar vooral prachtige herenigingen tussen dierbaren, kennissen, vrienden of collega’s. Soms moet er iets uitgesproken worden waar in het leven geen tijd meer voor was. Soms is het gewoon een berichtje dat alles goed gaat. Maar religie gaat over leven, overleven en de creatieve kracht die we als mens hebben. En uit die creatieve kracht komt blijdschap voort. We maken kunst, muziek, eten, kleding omdat we daar blij van worden. Het is een expressie van ons zelf, onze blijdschap én… onze boosheid evengoed. We mogen onze emoties tonen, dat is religie.

Een boodschap van blijdschap in vele dialecten

Maar laten we religie niet té serieus nemen! Kijk naar de dansende Soefi Derwisj, de aanbidders die hun gezangen richten aan God of de gospel koren die met elkaar harmonie vinden. Religie mag gevierd worden, de verbinding met elkaar wordt zo alleen maar sterker. Laat blijdschap ons verbinden met elkaar. God spreekt één boodschap in vele dialecten, dat je het ene niet kunt verstaan betekent niet dat de boodschap radicaal anders is. In elk dialect spreekt God haar woord van liefde en broederschap, opdat het ziet dat we allen één zijn.

Mediumschap is een aspect van mens-zijn waar te weinig aandacht voor is

Er zijn nog steeds zoveel mensen bang voor de dood. Mediumschap toont ons dat we ons lichaam als een voertuig van onze ziel mogen zien. Dat we niet ons lichaam zijn, maar een lichaam hebben. Een consult is altijd mogelijk, maar het is nog meer bijzonder als ik jou mag helpen zelf in contact te komen met je dierbaren. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?