De start van mijn zoektocht

Het is al weer zo lang geleden. Ik werd die maand 19 jaar toen mijn vader alsnog plotseling overleed. Het zette mijn wereld op zijn kop en ik kon niet anders dan op zoek gaan naar antwoorden. Antwoorden die ik vond in het Boeddhisme en bij Krishnamurti, een bijzonder wijs man.

Ik leerde diverse meditatie technieken en volgde jarenlang yoga. Maar ondanks mijn enthousiasme voor  yoga en meditatie bleef er een leegte die maar niet gevuld leek te worden.


Weer thuis komen

Zo voelde het na mijn eerste consult in juni 2006 bij Joke Winters, trance healend medium. Dat gevoel van thuis komen gebeurde omdat Joke mijn ‘belevenissen’ een plek en naam gaf. Want al sinds ik me kan herinneren, communiceer ik met de spirituele wereld en dit was een integraal deel van mijn leven geworden. Maar omdat ik niet goed wist hoe er mee om te gaan en wat het precies was, zag ik het eerder als een last dan een zegen.

Toen ik in 2006 bij Joke weer in contact kwam met mijn vader, ontdekte ik een stukje van mijn gave en ervaarde ik persoonlijk het helende effect van dit contact. In de jaren die volgden had ik regelmatig mystieke ervaringen en werd me duidelijk dat het fysieke lichaam slechts als een tijdelijk iets beschouwd mocht worden. 

It's for the better

"I love you" was hard to say
though I said it many times after
I was a little boy,
insecure and uncertain
I was still growing up

"I need you" was needless to say
though I said it many times
he was still so young
how to prepare for this
we were still growing up

I know you had to go
I know we'll all go someday
things we know but don't want to hear
I guess it's for the better

"You can go now" we all said
words so hard to say
became beautifull to say
words filled with compassion

   look at your pictures
   the ones you took
   the ones of me & you

   think of your words
   the words you spoke
   my words to you

    you can go now!
    it's for the better

Image

Ik bezocht in april 2011 voor het eerst het befaamde Arthur Findlay College in Engeland. Mijn doel was om mijn (trance) healing gaven te ontwikkelen maar hier kwamen ook mijn sterke mediamieke gaven naar voren. Ik had nooit bewust een contact gemaakt om te bewijzen dat het leven niet eindigt bij de fysieke dood. Deze week werd me op het hart gedrukt dat ik naast healing ook de potentie had om demonstrerend mediumschap te ontwikkelen, naast andere facetten van mediumschap.

Ondertussen heb ik vele workshops, trainingen en opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland. Ik beschouw de volgende mediums als inspiratie en richtinggevend in mijn ontwikkeling: Simon James, Brian Robertson, Steve Upton, Sandie Baker, Colin Bates, Janet Parker, Matthew Smith, Glyn Edwards, Eileen Davies, Bill Thompson, Libby Clark, John Johnson en Scott Milligan.

Op spiritueel gebied voeg ik hier ook graag Jiddu Krishnamurti, Paramhansa Yogananda, Boeddha en Jesus aan toe.

Spiritualisme

  1. Het vaderschap van God
  2. De broederschap van de mens
  3. Contact met de geestenwereld en begeleiding door een hogere intelligentie
  4. Het oneindige leven van de menselijke ziel
  5. Persoonlijke verantwoordelijkheid
  6. Vergoeding en vergelding van je goede en slechte gedrag op aarde
  7. Vooruitgang en groei voor iedere menselijke ziel
De 7 principes (vrij vertaald uit het Engels) die een niet-dogmatische basis vormen voor het Spiritualisme.
Image

Veel mensen zijn bekend met de term medium, maar slechts weinig mensen weten wat het werkelijk betekent. Zelf ben ik op zoek gegaan om te ontdekken wat mijn spiritualiteit en sensitiviteit kon verklaren en kwam daarbij in aanraking met het Spiritualisme. De Spiritualist's National Union (SNU) in Engeland biedt kaders waarbinnen het mediumschap getraind kan worden en ook ingezet wordt om de mensheid meer inzicht te geven in het leven na de dood en de implicaties daarvan voor ons dagelijkse leven. De SNU hanteert 7 principes als leefregels die dienen als richtlijnen, geen dogmatische wetten.

Sinds 2012 heb ik tientallen artikelen over meditatie geschreven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van de internationale branch van de SNU, de SNUi. Ook geef ik les op het gebied van meditatie, consulten en communicatie met de spirituele wereld. Ik ben tutor voor de schriftelijke cursus Speaking & Demonstrating 2 en was van 2016 tot juni 2019 aangesteld als Nederlands vertegenwoordiger van de SNUi.

Door de jaren heen heeft de SNU me gecertificeerd voor mijn demonstraties, geïnspireerd spreken en privé consulten. Een hoogtepunt is het behalen van mijn SNU Teacher Training in maart 2019 na 2 zeer intensieve jaren van hard werken en studeren.

Ik had in april 2011 nooit durven dromen ooit dit te mogen bereiken.

Spirit of Love

Met Colin Bates heb ik in maart 2012 de cd Spirit of Love afgerond. Deze bijzondere cd helpt de luisteraar een diepe staat van meditatie te bereiken door simpelweg te luisteren naar de muziek en begeleiding door Colin Bates. Het resultaat is een dubbel cd waarbij op één cd twee begeleide meditaties staan en op de tweede cd een zogenaamde resonantie meditatie. Deze resonantie meditatie is een serie van 7 meditaties die zich richten op de specifieke chakra's in ons lichaam.

Koop de muziek direct in de iTunes muziekwinkel of via Bol.com.

Image

Just beautiful, really 'out of this world' I bought the CD at Stansted several years ago and use the mediation quite frequently as it helps me to focus without the interruption of every day thoughts. Thank you for making it freely available so that others can share.

Sandra Furlong