~ Vertrouwen uit zich in een nimmer aflatende blijdschap dat alles goed is zoals het mag zijn. Het enige wat je nu nog kunt doen, is gewaar zijn van het leven. ~

Onderwerpen

Werkelijke religie gaat om vertrouwen, durven los te laten, en mee te gaan met de stroom van zijn. De wens om dichter bij een God te komen, dichterbij een werkelijkheid van zuiverheid en liefde, is wat je uiteindelijk tegen zal houden het te bereiken. Een wens, een verlangen, is de deur die maar niet open lijkt te gaan. Zelfs op het spirituele pad, zal het de wens zijn die de deur tot werkelijke realisatie gesloten zal houden. Ontwaken is vertrouwen, ontwaken is simpelweg gewaar zijn.

Laat alles los in vertrouwen

Het is de grootste uitdaging die je tegen zult komen in het leven. Eerst het verlangen om nader tot God te komen, om vervolgens dit verlangen los te moeten laten. Het zal je niet langer meer dienen wanneer je ben aanbelandt aan de deur van zijn huis. De grootste leegte zal zich voor je openen en het vraagt je slechts een ding; vertrouwen. Kun je werkelijk vertrouwen, durf je werkelijk alles los te laten in vertrouwen dat je wordt opgevangen.

Vertrouwen is nu

Wanneer je van een berg springt, weet je dat je uiteindelijk de bodem raakt. Het zal je verwonden of zelfs doden. Maar deze laatste stap van vertrouwen kent geen afloop. En toch vraagt God je deze laatste stap te zetten. Te vertrouwen, volledig te vertrouwen. Niet langer meegesleurd door de gedachten voor morgen of de herinneringen aan gisteren. Vertrouwen is nu. Het enige moment is werkelijk nu, als je nu vertrouwt, dan zal je niets meer verlangen. Niet langer afhankelijk van wat gisteren was of morgen wenselijk is.

Vertrouwen opent de deur naar de eeuwigheid

Vertrouwen uit zich in een nimmer aflatende blijdschap dat alles goed is zoals het mag zijn. Het enige wat je nu nog kunt doen, is gewaar zijn van het leven. Durf jezelf te laten verdrinken in de stroom van zijn. Durf jezelf te laten oplossen in de wind van alle richtingen. Vertrouw op het zijn in het nu, het opent de deur naar de eeuwigheid.


Een meditatie op vertrouwen

priscilla-du-preez-1416995-unsplash

Een meditatie om ‘vertrouwen’ te cultiveren

Hoe mediteer je?

In de basis mediteer je door je ogen op een vast punt te richten of ze te sluiten. Zorg dat je rechtop zit op een stoel of in kleermakerszit. Breng je aandacht vervolgens naar de ademhaling en volg de in- en uitademing.

Let niet op je gedachten

Gedachten komen en gaan, het ‘probleem’ is doorgaans dat we aandacht geven aan onze gedachten. Meditatie leert je om je gedachten even te laten voor wat ze zijn; gedachten. Gedachten zijn geen werkelijkheid, de werkelijkheid is nu dat je aandacht hebt voor je ademhaling. Laat je gedachten voorbij gaan als de wolken in de lucht.

Heb vertrouwen

Zoals je hebt kunnen lezen is vertrouwen niet iets tastbaars. Vertrouwen is een kwaliteit! Focus in deze meditatie dus erop dat je geen verwachtingen hebt;
– deze meditatie levert je niets op
– deze meditatie doe je noch goed, noch fout
– je hoeft niets waar te nemen of te ervaren

Neem slechts waar

Vertrouwen is als het centrum van een tornado. Het lijkt bijna alsof je tot volledige stilstand komt terwijl al je gedachten, emoties, verlangens en verwachtingen om je heen razen. Neem het slechts waar en erken jezelf als waarnemer.

Sluit de meditatie af met erkenning

Wanneer je besluit te stoppen, erken de meditatie voor wat het was. Vertrouwen hebben betekent dat een meditatie alle kanten op kan gaan. Deed het niet aan je verwachtingen? Top, die moest je namelijk loslaten. Voelde het niet fijn? Moest het fijn voelen dan. Met vertrouwen leer je om alle uitkomsten te accepteren en geen oordeel over te hebben. Erken de meditatie en wees dankbaar.

Meditatie en de ontwikkeling van je bewustzijn iets voor jou?

Je loopt hard om je conditie te verbeteren. In de sportschool wil je sterker worden.. waarom niet leren om de potentie van je bewustzijn beter te benutten? Creativiteit, inzicht en innerlijk geluk liggen binnen handbereik. Meer informatie? Vul het formulier in en ik neem zsm contact op. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?