~ Des te vrijer je je voelt om uitdrukking aan je eigen ‘zijn’ te geven, des te eenvoudiger zal het zijn je eigen toon te vinden tijdens het chanten van mantras.~

Onderwerpen

Ik schreef al eerder het effect wat het chanten van mantras kan hebben op de toonhoogte van onze stem. Het bijzondere van chanten is het vinden van je eigen unieke toon. Het is daarbij zaak om zo laag mogelijk vanuit ons lichaam te chanten, niet vanuit de keel, maar vanuit de onderbuik. Het kan daarbij heel goed voorkomen dat je tegen blokkades aan loopt waarbij het lijkt alsof je stem geblokkeerd wordt. Zing je vanuit je keel dan kun je veel expressie plaatsen in de stem door bijv ook falset te zingen.

Een blokkade in de keel kan wijzen op het niet goed kunnen uitten van jezelf. Het is de plek van ons keel chakra waar we onze gevoelens verwoorden. Lager in ons lichaam komen we bij ons hart chakra, ook dit kan een plek van blokkades zijn. Probeer nog verder te zakken in je lichaam tot het punt van je navel, naar de zonnevlecht. We streven ernaar vanuit dit punt te chanten.

Zingen, uitspreken of chanten van matras

Als je gaat chanten voelt het in het begin wellicht raar en onwennig aan. Dit heeft veelal te maken met conditionering. Vroeger durfde ik nooit te zingen, zelfs praten vond ik eng omdat ik altijd heel onzeker was en dit zich uitdrukte in mijn stem. Dit soort blokkades kun je dus in meer of mindere mate tegen gaan komen in de zoektocht naar je eigen unieke toon. Des te vrijer je je voelt om uitdrukking aan je eigen ‘zijn’ te geven, des te eenvoudiger zal het zijn je eigen toon te vinden tijdens het chanten.

Chanten in je eigen toon betekent niet dat je niet op verschillende toonhoogtes kan of mag zingen, het heeft meer met ontspanning te maken. Wanneer je meer ontspannen bent, zal de toon dieper in je lichaam resoneren waarbij de helende effecten kunnen optreden die gepaard gaan bij het chanten van mantras.

Holistische genezing

Wanneer ik spreek over genezing of helende effecten dan hoeft dit niet fysiek te zijn. Het effect heeft een holistische aard wat betekent dat er meer balans optreed op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau. Ook de wetenschap heeft nu voldoende bewijs dat materie volgt op de gedachte; zonder waarnemer bestaat niets. Dit is baanbrekend bewijs voor wat allang bekend is in de mystieke wereld. Wanneer onze gedachten in balans zijn, dan voelen we ons beter en zal ons lichaam daar ook op reageren.

Het juiste ritme

Naast het vinden van je eigen toon is het ook belangrijk het juiste ritme te vinden. De ademhaling is hier een belangrijk instrument voor. Alle mantra’s kunnen doorgaans met één adem gechant worden. Lukt dit niet dan kan dit door een fysieke conditie komen of door stress. Ben je kortademig of gestrest dan kun je altijd alleen de OM gebruiken bij het chanten van mantras. Hou het simpel.

Adem diep in en tijdens het uitademen chant slechts O-M waarbij de Oooo klinkt zolang je adem hebt en sluit de mond met de M. Je zult merken als je hierin je rust vindt dat het lukt de O langer aan te houden.

Harmonie tussen ritme, toon en betekenis

Het voordeel van uitgebreidere mantras is het ritme in de woorden en klanken. Het recitatieve aspect ervan zorgt ervoor dat de hersenen in een rustiger staat van bewustzijn komen. Zie ook de informatie over Brainwave Entrainment. Door het continue herhalen van een mantra ontstaat een ritme wat je als het ware in vervoering en tot rust brengt. Hierin ligt ook het geheim van de kracht van mantras. Enerzijds zorgen ze er energetisch voor dat je energie banen in je lichaam vrij gemaakt worden. Anderszijds zorgt het herhalende karakter ervoor dat je hersengolven rustiger worden zodat je een diepere mystieke ervaring bereikt in je meditatie.

Let er wel op; het chanten van mantras zijn een manier om te focussen en de mind iets te doen te geven. Uiteindelijk die je ook dit los te laten en de rust en stilte te vinden in de vrede van de geest.

Meditatie en de ontwikkeling van je bewustzijn iets voor jou?

Je loopt hard om je conditie te verbeteren. In de sportschool wil je sterker worden.. waarom niet leren om de potentie van je bewustzijn beter te benutten? Creativiteit, inzicht en innerlijk geluk liggen binnen handbereik. Meer informatie? Vul het formulier in en ik neem zsm contact op. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?