5 talenten van de hoogsensitieve werknemer

de hoogsensitieve medewerker
~ Lees hier over 5 talenten die veelvoorkomend zijn bij de hoogsensitieve medewerker. Ze zult gelijk herkennen om welke collega's het gaat als je dit leest. Zorgvuldigheid, betrokkenheid, creatief en ze denken graag out-of-the-box. ~

Onderwerpen

Als je ooit iemand hebt aangenomen, weet je dat het vrij eenvoudig is om mensen met de juiste vaardigheden te vinden, maar moeilijk om mensen met de juiste houding te vinden

Zullen ze opdagen en hun best doen, niet alleen vandaag, maar op een willekeurige dinsdag acht maanden nadat ze zijn aangenomen?

Ben je hoog sensitief? Doe hier de test.

5 talenten van de hoogsensitieve werknemer

De werknemer waar je op kunt rekenen

Veel HSP’s hebben deze “juiste houding” ingebouwd. Hoewel iedereen een slechte dag kan hebben, zijn HSP’s gemotiveerd door een legitiem verlangen om anderen te helpen, vooral degenen die erop rekenen. Het idee om iemand in de steek te laten is pijnlijk voor hen, net als het idee om conflicten op te wekken.

Hoewel geen enkele persoonlijkheidskenmerk iemand automatisch een modelwerknemer kan maken, zijn HSP’s gewoon gelukkiger wanneer ze anderen gelukkig maken. Ze kunnen op elke werkplek een krachtige aanwezigheid hebben.

5 talenten van de hoogsensitieve werknemer - hoogsensitieve werknemer - Edwin van der Hoeven

Zorgvuldige besluitvormers

Veel hoogsensitieve werknemers combineren aandacht voor detail met in het achterhoofd het ‘grotere plaatje’ en daarmee dus rekening houdt met de gevolgen op lange termijn. Dientengevolge zijn de beslissingen die ze nemen in de gegeven omstandigheden de best mogelijke – zolang ze maar een beetje tijd krijgen om na te denken.

In plaats van een “olifant in een porseleinkast”-model om vooruit te gaan, illustreren HSP’s het imago van de schaakmeester, die elke beweging zorgvuldig overweegt en vervolgens de overwinning grijpt. Deze overweging vind niet alleen plaats in het hoofd, hij raadpleegt zijn intuïtie om tot het beste besluit te komen. 

Enorm groeipotentieel

Een van de bepalende kenmerken van een gevoelige persoon is dat zijn omgeving een veel grotere impact op hem heeft. Dit kan voor of tegen hen werken – bijvoorbeeld zeer gevoelige kinderen zullen het nog erger doen dan andere kinderen in een arme omgeving, maar zelfs beter dan anderen in een ondersteunende omgeving. Als volwassenen betekent dit dat ze een extra grote boost krijgen van ondersteuning, begeleiding en mentoring. Dit maakt ze uiterst flexibel met het vermogen om nieuwe vaardigheden te beheersen.

5 talenten van de hoogsensitieve werknemer - hoogsensitieve werknemer - Edwin van der Hoeven

Zien wat iedereen mist

Een van de grote voordelen van de sensitieve werknemers is dat ze verbindingen maakt waar anderen dat niet doen. Dit kan zijn vruchten afwerpen met enorme creativiteit en, in het bedrijfsleven, een vermogen om oplossingen te vinden.

Natuurlijk kan iedereen brainstormen. Het voordeel dat een hoog sensitief persoon biedt, is niet hoeveel ideeën ze hebben, maar de kwaliteit van die ideeën. Ze benaderen het probleem echt vanuit een andere hoek, deels omdat die drukke ‘mind’ van hen het vanuit elke hoek benadert – onbewust, automatisch, op de achtergrond terwijl ze aan het werk zijn.

Zeker wanneer een hoog sensitief persoon ontdekt wat de kracht is van het onderbewuste, krijgt hij tools in handen die creativiteit en originaliteit inbrengen. Ze zijn veel beter in staat hun ‘gut feeling’ te volgen. 

Het soort leiders waar mensen achter staan

Als je je een sterke leider voorstelt, denk je misschien aan iemand die luid, brutaal en agressief is. De waarheid is dat die eigenschappen meestal voor vreselijk leiderschap zorgen – waarop mensen eigenlijk reageren is iemand met een visie die goed luistert en anderen inspireert om hun best te doen. Dat is precies hoe sensitieve mensen het liefst leiden.

Meestal zullen sensitieve leiders zich concentreren op de buy-in van het team, en de tijd nemen om te leren van degenen aan de frontlinie, terwijl ze het grotere plaatje in gedachten houden dat hun werk ondersteunt. Hoog sensitieve leiders zijn meestal bescheiden en warm maar toch vastberaden. Deze eigenschappen sluiten nauw aan bij wat Jim Collins, auteur van Good to Great, vond in leiders die hun bedrijven door explosieve perioden van groei konden brengen. Sensitieve leiders, met andere woorden, weten hoe ze mensen moeten enthousiasmeren voor groei en resultaat.

Op het eerste gezicht lijken gevoelige mensen misschien geen ideale werknemers, maar graaf een beetje dieper en je zult snel de sterke punten zien die ze bieden. Natuurlijk kan de hoog sensitieve werknemer soms overprikkeld raken, maar in een goede omgeving is hij ook vaak creatief en de doorzetter die zijn collega’s inspireert. Het wordt tijd dat de werkwereld dit feit begint te herkennen.

5 talenten van de hoogsensitieve werknemer - hoogsensitieve werknemer - Edwin van der Hoeven

Maak er geen geheim van op je werk dat je hoog sensitief bent! Maak juist duidelijk wat de voordelen zijn en in hoeverre je enkele grenzen wilt bespreken. Soms is minder heel veel meer!

Waardeer je deze content en wil je mij financieel een steuntje in de rug geven?

Ik maak deze website met veel aandacht en liefde en stel de content beschikbaar in diverse talen om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Ik wil voorkomen om overal advertenties te tonen en vraag daarom om een kleine donatie welke bijdraagt in de maandelijkse kosten. Alvast bedankt, ik waardeer elke bijdrage! 

[doneren_met_mollie]

20% van de mensen zijn Hoog Sensitief... misschien jij ook wel.

Je voelt zaken haarscherp aan en merk dat je anders reageer op situaties dan de meeste mensen. Op het werk of in een relatie kun je als Hoog Sensitief Persoon soms niet begrepen worden. Maar het begint bij jezelf. Snap je zelf al wat het betekent om hoog sensitief te zijn en dit niet als last maar als kracht te ervaren? Ik help je graag verder. 

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?