Vrijgevigheid moet stromen in tijden van crisis

Water moet stromen
~ Geld is als water en moet vrij stromen. De mens is slechts een tussenstation in deze continue ruilhandel. Cultiveer daarom vrijgevigheid zodat je de natuur zijn werk kunt laten doen. ~

Onderwerpen

De stroom van zijn

Of meer voor de hand liggend; geld moet stromen in tijden van crisis. Niet de eerste gedachte die opkomt in tijden van omvallende banken en recessies. Maar menig econoom zal het met me eens zijn. Natuurlijk, het zijn de beleggers die het sentiment op de markt bepalen, maar de echte recessie wordt doorgaans toch bepaald door de massale reactie van de consument. Als het consumentenvertrouwen afneemt gaan we dat allemaal voelen in de marktwerking. Want minder uitgaven betekent minder inkomsten voor de ondernemers waardoor de omzet onder druk komt te staan. Verliezen leiden tot ontslagen en voor je het weet zit je in een neerwaartse spiraal of is de groei er in ieder geval uit.

Verstoren van de natuurlijke beweging en groei

Dit effect heeft alles te maken met hoe vrijgevig de mens is en zijn materialistische houding. Geld is als water en moet vrij stromen. De mens is slechts een tussenstation in deze continue ruilhandel. Je kunt het vergelijken met het bouwen van een dam. Het is uiteraard mooi dat er energie mee opgewekt wordt, maar tegelijkertijd verstoor je ook het natuurlijke ritme van de rivier. Er stroomt soms meer water door dan anders en de ene rivier is de ander niet. Zo ook voor de mens. Als het wat minder gaat zijn we gelijk geneigd dammen te bouwen. Als er een recessie in opkomst is zie je mensen hun geld oppotten. We bouwen een dam en laten het geld niet meer stromen. Feitelijk verstoren we zelf de natuurlijke ‘groei‘.

Delen is vermenigvuldigen

Wat nu te doen? Het probleem blijft natuurlijk bij de massa. Maar toch kun je aan je eigen angst werken door vrijgevig te zijn en/of te blijven. Des te eerder we allemaal weer ‘normaal’ doen des te eerder zal het natuurlijk evenwicht weer in gezonde toestand verkeren. Maar vrijgevigheid heeft een veel groter effect. Want het heeft de kracht door te werken op je naaste omgeving. Voor elkaar klaar staan, elkaar helpen. Juist in die tijden dat we met minder genoegen moeten lijken te nemen. Delen is vermenigvuldigen! Breek die dam af, ga niet op je geld zitten maar deel het waar je kan. Haal bijvoorbeeld eens de aardappelen bij de lokale buurtsuper of groenteman. Je betaalt iets meer, maar je weet ook bij wie je een dankbare glimlach mag zien.

Geschreven op 9 november 2008

Persoonlijke begeleiding iets voor jou?

Het leven stelt je soms voor enorme uitdagingen; op het werk, in je relatie, familie of je eigen persoonlijke ‘purpose’. Deel je gegevens en ik neem zsm contact met je op om te kijken hoe ik je kan helpen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?