Sensitiviteit is jouw ticket naar een creatief leven

sensitiviteit en creativiteit gaan hand in hand
~ Onze sensitiviteit is een middel om de hogere frequenties en dimensies van bewustzijn en het leven te ervaren. Waar stem jij je op af? Des te hoger ons bewustzijn, des te meer zijn we in staat ons leven vorm te geven. Zo kun je je sensitiviteit gebruiken om een mooi en creatief leven te leiden. ~

Onderwerpen

Een keer kreeg ik tijdens een bijzondere meditatie een beeld van hoe de verschillende dimensies, frequenties en onze sensitiviteit als mens werken. De aarde wordt gezien als de eerste dimensie en de diverse dieren die daarop leven in een groepsbewustzijn als de tweede. Intelligente dieren, waar onder de mens, leven in de zogenoemde derde dimensie. Maar hier houdt het niet op! Hoe hoger de dimensie, hoe hoger de frequentie en hoe sensitiever we moeten zijn om deze waar te nemen. Onze wereld waarin we leven wordt gezien als een relatief lage frequentie. Denk daarbij aan de kleuren: infrarood en ultraviolet kunnen we niet waarnemen, maar we weten dat ze er zijn!

Hogere dimensies; een hogere trilling waarnemen

De volgende, vierde dimensie, is de dimensie waarbij we onder andere spreken over de spirituele wereld. De dimensie van onze ziel – ons etherisch lichaam – waar ook onze overleden dierbaren als het ware wonen. Wanneer we ons afstemmen op deze hogere frequentie zijn we in staat te communiceren met deze wereld, maar we kunnen ook de energie van mensen om ons heen waarnemen. Dit noemen we helderziendheid, helderhoren en -voelen. Dit doen we door letterlijk ons eigen vibratie te verhogen, maar we kunnen zelfs voorbij deze 4de dimensie gaan. Maar wat heb je eraan, en hoe kun je je dit nu voorstellen?

Een voorbeeld hoe hogere sensitiviteit werkt

Ik wil graag een voorbeeld gebruiken om duidelijk te maken hoe dit te ervaren. Muziek! Ik ben gek op muziek en mijn gidsen gebruiken dit vaak om mij zaken duidelijk te maken. We zijn vast allemaal wel eens naar een concert of festival geweest. Verbeeld je dat je op het parkeerterrein van een festival bent, je hoort de vage en veelal lage tonen van de muziek. Welkom, je bent aanbeland in de ervaring van de derde dimensie van het leven. Het leven zoals we dat ervaren is als het horen van deze ongedefinieerde vage tonen, terwijl je weet dat er een paar honderd meter verderop een band staat te spelen.

Een hogere sensitiviteit kent veel gradaties

Je hebt je auto geparkeerd en loopt ondertussen naar het festivalterrein. Je begint steeds meer definitie te horen in het geluid, je hoort ondertussen zelfs welke muziek het is, ook al is het nog steeds erg in de verte. Je hebt als het ware je focus verhoogt met je sensitiviteit. Je hoort nog steeds wat je eerder hoorde, maar nu aangevuld met meer details. Welkom in een nieuwe beleving van sensitiviteit, je bent in contact gekomen met de hogere dimensie.

Onze sensitiviteit helpt ons te identificeren met wie we werkelijk zijn

We lopen het veld op richting het podium en naarmate we dichter bij het podium komen wordt de muziek steeds duidelijker hoorbaar. We bewegen ons door de vijfde, zesde en hogere dimensies heen. En als we steeds dichterbij het podium komen zien we misschien zelfs de band en de charismatische uitstraling van haar leden. We verhogen ons bewustzijn en hoe sensitiever we zijn, hoe dichter we als het ware bij de band komen, de bron van het geluid dat we ervaren. Onze sensitiviteit is als een ticket waarbij we dicht bij de bron mogen komen. Maar, zoals met alles, onze eigen keuze bepaalt uiteindelijk hoe dicht we bij het podium willen staan. Gebruik je je sensitiviteit of niet?

Onze sensitiviteit als middel om ons uit te drukken

Misschien heb je wel geluk. Stel dat je zo sensitief bent dat je een backstage ticket hebt, je stapt het podium op en sta opeens met een microfoon voor je neus. Het is jouw beurt, je bent onderdeel van de band geworden. Je kunt nu jouw levenslied ten gehore brengen aan een miljoenenpubliek, smachtend naar verlichting. Als we ons bewustzijn verhogen en volledig bewust worden, dan is onze sensitiviteit het voertuig om ons leven te veranderen en daarmee het leven van velen anderen.

Zelf de creatieve bron van het leven zijn

Maar weet je, het echte geheim is dat je helemaal geen geluk hoeft te hebben. Het heeft te maken met jouw besluit, jouw intentie om onvoorwaardelijk lief te hebben. Bewust te worden wie jij bent en jezelf te accepteren voor wie je bent. Het is jouw keuze op het parkeerterrein te blijven staan en daar een liedje te zingen. Prima, maar hoeveel mensen bereik je daarmee? Of stap je tussen het publiek en kijk je toe in afwachting dat je favoriete liedje misschien gespeeld wordt? De echte kick? Stap zelf op dat podium en speel jouw eigen liedje. Elke stap dichter bij de bron, elke dimensie die je passeert op weg naar de bron van het geluid zal vervagen bij het ervaren van elke nieuwe dimensie.

Omarm je sensitiviteit en creëer 

Durf je verder te kijken dan je neus lang is, durf je te accepteren dat er meer is na dit leven? Tijdens dit leven? Dan verrijkt het je leven meer dan je durft te dromen. Maar als je ook daaraan voorbij durft te gaan, alles los te laten en op te gaan in je eigen lied, je eigen leven. Pas dan krijgt je levenslied de volle glans die het verdient. Omarm je sensitiviteit! Het is je ticket om jouw leven zelf vorm te geven. Je creëert je eigen leven, alleen jijzelf kunt hier vorm aan geven zoals jij dat kan! Laten we daarom blij zijn, zing en dans! Je hebt je eigen leven in eigen handen!

20% van de mensen zijn Hoog Sensitief... misschien jij ook wel.

Je voelt zaken haarscherp aan en merk dat je anders reageer op situaties dan de meeste mensen. Op het werk of in een relatie kun je als Hoog Sensitief Persoon soms niet begrepen worden. Maar het begint bij jezelf. Snap je zelf al wat het betekent om hoog sensitief te zijn en dit niet als last maar als kracht te ervaren? Ik help je graag verder. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?