~ De spirituele wereld is intelligent en weet hoe en wanneer je aandacht te krijgen. Niet om je te overtuigen, maar juist om overtuigingen te laten wankelen zodat je meer open staat voor het wonder van het leven.~

Onderwerpen

Er is niets zo bijzonder als een persoonlijke ervaring met de spirituele wereld. Uit eigen ervaring weet ik dat dit soort gebeurtenissen heel spontaan gebeuren en ook niet perse wanneer het uitkomt. Het zijn vaak deze gebeurtenissen die ons overtuigen van een leven na de dood, of, dat er iets is tussen hemel en aarde. Ik zie het daarom als een geloofservaring, niet een geloofsovertuiging! Veel mensen hebben spontane ervaringen met overleden dierbaren, maar veelal vinden deze pogingen tot contact geen gehoor. Juist door de aard dat het vaak niet verklaard kan worden, druist het in tegen de levens- of geloofsovertuiging van de ontvanger. 

Geloofservaringen bieden troost

Het is jammer dat er hierdoor veel ervaringen niet gedeeld worden. Het bleek laatst op facebook maar weer dat er op mijn post hele leuke reacties kwamen van diverse mensen op de vraag of ze wel eens een ‘ghost-story’ hadden meegemaakt. Zo’n ervaring, hoe uiteenlopend ze ook mogen zijn, mogen juist gevierd worden als een bijzonder teken van onze dierbaren. Dit betekent niet dat elk veertje op de grond een boodschap is, maar juist die ervaringen die je echt niet kunt verklaren. Zoals het volgende verhaal dat gedeeld werd:

“Ik ging naar het graf van mijn oom en wist niet in welk graf de urn was bijgezet. Ik dacht maar wat rond te gaan lopen in de hoop het graf te vinden. Opeens was er daar een konijntje wat ik toen maar gevolgd ben. Plotseling was het konijntje weg en stond ik zo goed als naast het graf.” 

Ratio en overtuiging volgen geen konijn, het is juist een gevoel, een kans, een mogelijkheid dat er toch iets meer is tussen hemel en aarde die je het konijntje laat volgen. Zo ontstaat er een geloofservaring die je heel misschien wel overtuigd net even anders naar het leven te kijken. Meer open te staan voor die kleine magische momenten die onverklaarbaar zijn, maar zoveel troost bieden.

3 kenmerken van een ‘ghost-story’

Het zijn juist de geloofsovertuigingen die kritisch bekeken mogen worden. En ‘de grap’ is dat dit soort spontane ervaringen al snel worden aangevallen door de sceptici die overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Een overtuiging is een overtuiging! Alles wat enigszins afwijkt daarvan wordt als onzin en non-sense bestempeld. Het punt echter is, het doet niets af van de ervaring. En nogmaals, niet elk veertje op de grond is een signaal van boven. Wanneer je je enigszins verdiept in de ‘ghost-stories’ dan zie je doorgaans een drietal kenmerken;

  • het is onverklaarbaar
  • het gebeurt op een onverwacht moment
  • het is intelligent

En het is altijd liefdevol, al kunnen sommige ervaringen je wel doen schrikken door het onverwachte karakter ervan. 

Een bijzondere ervaring is nog geen hard bewijs

Skeptici en wetenschappers hebben natuurlijk wel een punt als ze claimen dat het niet bewezen kan worden. In die zin zullen spirituele ervaringen en wetenschap elkaar wellicht nooit vinden. De wetenschap wil reproductie, de spirituele wereld spontaniteit. Het dilemma is juist dat een geloofservaring onverklaarbaar en onverwacht is want het is niet een kunstje maar een uiting van liefde. Maar misschien nog belangrijker; het is persoonlijk! De ervaring waarbij bijvoorbeeld een dierbare midden in de nacht aan je bed staat is persoonlijk, het zal de overledene een worst wezen of een wetenschapper het gelooft of niet. Of het horen van een stem, ook dit wordt al snel afgedaan als een medische conditie en niet een spirituele ervaring. Toch is het dan vaak de context waarin het gebeurt die er waarde aan geeft; ofwel de intelligentie die erachter zit. Als zoiets gebeurt dan zul je overtuigd raken dat de ratio niet alles kan begrijpen en je zult veelal meer open gaan staan voor zulke ervaringen die je doen geloven in bijvoorbeeld een hiernamaals. 

Een spirituele helper stelt zichzelf voor

Het heeft ook geen zin om een spontane ervaring te herhalen. Ik vergeet nooit meer 1 van mijn eerste bewuste ervaringen toen ik op bezoek was bij een vriendin. Ze is een trance medium en had wat signalen gekregen over wie haar gids zou kunnen zijn. Zij bracht het in verband met een locatie in Engeland, maar het bleek later zijn achternaam te zijn. Ze vertelde me dat ze in trance zou gaan, de gids te vragen dichterbij te komen en ik moest deze gids maar eens flink aan de tand voelen; wie het was en alle hoe en waarom. 

Ik was redelijk nieuw in het ‘spirituele’ landschap van mediumschap dus ik had eigenlijk geen flauw idee wat ze allemaal bedoelde. Maar ze sloot haar ogen en waarachtig; op een gegeven moment zag ik een man verschijnen. Ik zag de man gewoon met mijn ogen open en het was alsof hij achter haar tevoorschijn kwam. Met grote verbazing vroeg ik hem in gedachten onder andere zijn naam, geboortejaar en nog wat zaken. Ik weet niet waarom ik dacht dat dit zou werken, maar het werkte en hij gaf netjes antwoord. 

We hadden een naam; George. Het is misschien flauw, maar omwille van privacy kan ik geen achternaam geven. We gingen gelijk op internet zoeken en typten zijn voor- en achternaam in maar vonden niets. Opeens hoorde ik nog een woord in mijn oor gefluisterd; “sophisticated”. Maar ik vertrouwde mijn eigen oren niet en liet het voor wat het was. Poging mislukt!

De spirituele wereld kent Google

Of toch niet…. de volgende dag op werk bleef het maar door mijn hoofd spoken en dus opende ik de browser en zocht op zijn voor- en achternaam en dit keer ook het woord ‘sophisticated’, ik klikte spontaan op Google images en ik schrok me helemaal de blubbers.. ik keek recht in het gezicht van de man die ik de dag ervoor gezien had. De afbeelding leidde naar een familie stamboom en de beste man die ik gezien had was de vader van de desbetreffende gids. ALLE informatie klopte met wat hij me de dag ervoor gezegd had. 

Kon je zo’n gebeurtenis maar wetenschappelijk vastleggen. Het zal waarschijnlijk nooit lukken! Maar het was voor mij een ervaring die ik nooit meer zal vergeten en velen verschillende ervaringen zijn er daarna nog gekomen. Ik geloof er echt in dat als we er voor open staan, de spirituele wereld laat weten dat ze er zijn. Dat is geen geloofsovertuiging maar vertrouwen in de kracht van de ervaring zelf. 

Mediumschap is een aspect van mens-zijn waar te weinig aandacht voor is

Er zijn nog steeds zoveel mensen bang voor de dood. Mediumschap toont ons dat we ons lichaam als een voertuig van onze ziel mogen zien. Dat we niet ons lichaam zijn, maar een lichaam hebben. Een consult is altijd mogelijk, maar het is nog meer bijzonder als ik jou mag helpen zelf in contact te komen met je dierbaren. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?