De 3 vormen van mediumschap

Mediums zijn gewone mensen die hun sensitief waarnemen hebben ontwikkeld. Er zijn in de basis 3 vormen van mediumschap; mentaal, fysiek en genezend mediumschap.
De 3 vormen van mediumschap
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Mediums zijn gewone mensen die door training hun natuurlijk vermogen tot helder zintuigelijk waarnemen dusdanig hebben ontwikkeld dat ze kunnen communiceren met mensen die overleden zijn (Engels: spirits). Er zijn grofweg drie soorten mediumschap; mentaal, fysiek en genezend mediumschap. Onze dierbaren en vrienden in de Spirituele Wereld gebruiken hierbij zelf de beste manier om ons de waarheid te laten begrijpen dat er een hiernamaals is. Het is veelal de Spirituele Wereld welke onze materialistisch ingestelde wereld probeert te benaderen met de liefdevolle boodschap dat er meer is tussen hemel en aarde.

  Mentaal mediumschap

  Dit type mediumschap is het meest voorkomend en kan worden opgesplitst in twee kwaliteiten; actief en passief.

  Actief mentaal mediumschap

  Onder actief mentaal mediumschap valt het vermogen van een medium om helder zintuigelijk waar te nemen;

  • voelen > clair-sentience
  • zien > clair-voyance
  • horen > clair-audience
  • proefen > clair-gustance
  • ruiken > clair-alience
  • weten > clair-cognizance

  Een medium ontvangt deze waarnemingen zowel objectief als subjectief.

  Passief mentaal mediumschap

  In de passieve staat zal het medium de Spirituele Wereld de mogelijkheid bieden via het medium te werken door een zekere mate van ‘controle’. Elke vorm van mediumschap heeft een relatie tot een veranderde bewustzijnsstaat. Zoals de naam al aangeeft is het medium bij ‘passief mentaal mediumschap‘ minder bewust van wat er gebeurt. Er wordt vaak gesproken over Trance maar dit is een misvatting; trance is óók een passieve vorm van mentaal mediumschap maar er zijn vele gradaties. Passief mentaal mediumschap kan zich uiten in:

  • geïnspireerd schrijven & automatisch schrift
  • verschillende vormen van kunst
  • directe communicatie met de Spirituele Wereld
  • genezing

  Fysiek mediumschap

  Het zeldzame fysieke mediumschap vereist jaren van geduld en ontwikkeling. Het bijzondere is de directe vorm van mediumschap omdat iedereen aanwezig dezelfde fenomenen zal ervaren. Overledenen zullen met hun eigen stem kunnen praten of zelfs materialiseren zodat je de verschijning kunt zien en soms aanraken. Objecten kunnen opgetild worden en bewegen zonder zichtbare support om dit te realiseren.

  Door de jaren heen zijn er veel fantastische fysieke mediums geweest die zeker ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een grote rol hebben gespeeld. Helaas zijn er natuurlijk ook situaties waarbij de fenomenen niet authentiek zijn en er sprake is van oplichting. Het is daarom altijd zeer belangrijk om naast een ‘open-mind’ ook kritisch te blijven. Wil je meer weten dan zou je je zeker verder moeten verdiepen in de volgende mediums:

  • Alec Harris
  • Helen Duncan
  • Eusapia Paladino
  • Margery Crandon
  • David Thompson

  Een bijzondere vorm van mediumschap is het genezen van zieken door directe handoplegging (of vanaf afstand), door de kracht van een gebed. Veel mensen zijn al met succes behandeld. Een genezer zal geen resultaten kunnen garanderen maar doorgaans zal het pijn en verdriet verlichten, inzicht geven en mogelijk ook ziekten genezen. Spirituele genezen is niet gebaseerd op vertrouwen bij de patient. Het is een interactie van healer naar patient waarbij ook kinderen of dieren geholpen kunnen worden.

  Genezend mediumschap kan ook fysieke vormen aannemen waarbij de resultaten objectief waarneembaar of te verifieren zijn.

  Foto; Ben White op Unsplash
  niemand is perfect
  Edwin

  Blijdschap is religie!

  Niet ‘een’ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van.

  Lees verder »
  stukje van de puzzel
  jezelf leren kennen
  Edwin

  Weer een stukje van de puzzel

  Elke training, workshop of cursus die je doet is als weer een stukje van de puzzel. Je leert weer iets, wordt geconfronteerd met iets wat je in jezelf niet wilt zien en mag zo weer een stukje groeien. Mijn aanbod is dan ook geen eindstation, het is als weer een stukje van de puzzel.

  Lees verder »
  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on tumblr
  Share on email
  Share on print

  45 min. private reading

  85 $
  • spirit communication
  • coaching for higher sensitive people
  • your spiritual unfoldment
  special offer

  Edwin van der Hoeven CSNU holds a Certificate of Recognition from the Spiritualists’ National Union in the UK for his teaching, speaking, demonstrating and private reading.

  HSP en sensitiviteit
  Levensvisie
  Spirituele ontwikkeling
  (Trance-) Healing
  Mediumschap
  Meditatie
  Meer te weten komen?