Helder zintuigelijke waarneming

Een zeer belangrijk doel van mediumschap is het leveren van bewijs aangaande het hiernamaals. De meest voor de hand liggende manier is het mentale mediumschap waarbij gewerkt wordt met helder waarnemen (perceptie). Het medium neemt waar als zijnde via zijn eigen zintuigen. Deze heldere waarneming kan zich uitten middels helderzien, helder horen, helder voelen en/of helder ruiken.

Op deze manier verzamelt een medium informatie van een overledene en relateerd het aan iemand aanwezig. Vaak is het iemand die je kent in een relatie als familie, vrienden of goede kennissen. De bewijsvoering kan gebeuren tijdens een publieke demonstratie, tijdens spiritualistische kerkdiensten of privé zittingen waarbij op meer details ingegaan kan worden.

We moeten accepteren dat het op dit moment niet wetenschappelijk bewezen is dat er leven na de dood is. Echter, mediums streven door bewijsvoering een dergelijk gewicht te geven dat individuele twijvel weggenomen kan worden. Door contact te maken met de geestenwereld kan een medium dusdanige informatie leveren dat bewijs als zodanig geleverd wordt.

De eerste taak van een medium is de identiteit vaststellen van diegene met wie ze contact hebben. Dit doen ze door voldoende informatie te geven zodat de identiteit eenduidig vastgesteld kan worden en geen verwarring tussen verschillende personen ontstaat.

Echter, mocht deze informatie slaan op situaties van tijdens hun in leven zijn, dan toont het nog niet aan dat ze overleden zijn en voortbestaan in een hiernamaals. Het hiernamaals wordt vervolgens bewezen door gebeurtenissen te omschrijven die zijn gebeurt NA het overlijden en dus niet fysiek bekend zouden kunnen zijn bij de overledene.

Mocht alle informatie bekend zijn die gegeven is, dan zou de waarneming ook kunnen komen op basis van afstemming tussen medium en de persoon voor wie de informatie is bedoelt. Een derde niveau van bewijsvoering is informatie waar je niet bekend mee bent. Hierbij zal het nodig zijn om zelf op onderzoek uit te gaan en daarmee het bestaan van het hiernamaals te bewijzen.

Als afsluiter van een waarneming dient er nog een boodschap, of reden voor de aanwezigheid van de overledene te worden gegeven. Dit kan kortweg zijn dat de overledene zijn liefde uit of een meer gedetailleerde en/of uitgebreidere boodschap.

Wanneer al het bovenstaande op zijn plaats valt dienen we onszelf nog slechts één vraag te stellen: wat is de meest voor de hand liggende enkelvoudige bron waar deze informatie vandaan had kunnen komen? Medium houden het erop dat het komt van diegene die zijn overleden maar nog voortbestaan en ons dat duidelijk willen maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.