Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

De natuur is mijn kerk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

De natuur is mijn kerk!

De natuur is mijn kerk!

Toen ik hier heen liep voelde ik m’n vader heel sterk bij me, hij zei “blijf met je aandacht bij me” maar na een aantal passen verzwakte m’n aandacht en weer zei hij “focus, blijf bij me”. Hij liet me ervaren hoe de afstand is tussen hem en mijzelf en hoe lastig het is niet afgeleid te worden door externe prikkels.

Dat leidde ertoe dat ik naar mezelf keek en toch enigszins een gevoel had dat ik faalde. M’n eigen vader en ik kon m’n aandacht niet bij hem houden. Maar het was alsof hij me toen duidelijk wilde maken wat de oefening werkelijk was; niemand is perfect! We zullen gekwetst worden, belazerd en er zal van ons dingen verwacht worden waar we niet aan kunnen voldoen. Pas als we in onszelf rust en acceptatie vinden voor wie we zijn dan beginnen we met leven. Dan gaan we uitdrukking geven aan wie we zijn en daar verantwoordelijkheid voor nemen.

Dan hebben we geen God nodig om rechtvaardiging te vinden voor onze daden. Dan plaatsen we mensen niet langer op een voetstuk zodat ze op ons neer kunnen kijken. Dan hoeft niets of niemand vergeven te worden. Dan kabbelt het leven gewoon, net als het water hier voor me. Zonder oordeel, gewoon haar plaats innemend in het leven. Ruimte gevend voor leven. Yep! De natuur is mijn kerk. Ik leer zoveel van haar.

Foto; Ben White op Unsplash
niemand is perfect

Blijdschap is religie!

Niet ‘een’ religie, maar blijdschap is religie! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een goede vriend van me tegenkom dan word ik daar blij van.

Lees verder »
Foto: Evelyn Mostrom @ Unsplash
de kracht in jezelf

Twijfel

Twijfel begint wanneer de waarheid gevonden wordt Wanneer een begin wordt gemaakt aan een ontdekkingsreis Een innerlijke zoektocht die leidt tot wat voor jou geldt

Lees verder »

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?