Sta je weleens stil bij de vraag waarom je leeft?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Edwin van der Hoeven

Edwin van der Hoeven

Geboren in november 1974 in 's-Gravenzande, heel veel van de wereld gezien, bijzondere ervaringen mogen ontvangen en nog steeds knetter verliefd op Rati, mijn mooie partner.

Nieuwsbrief

Dansk DA Nederlands NL English EN
Français FR Deutsch DE Italiano IT
Norsk bokmål NO Português PT Español ES

Sta je weleens stil bij de vraag waarom je leeft?

Sta je weleens stil bij de vraag waarom je leeft?

Sta je weleens stil bij de vraag waarom je leeft?

Veel mensen zijn angstig voor de dood en daardoor vaak angstig voor het leven zelf. Ze laten het leven voorbij gaan, blind, in de hoop dat er ooit een wonder gebeurt. Dat alles beter wordt. Maar hoe? Ze zien niet in dat ze zelf de vormgevers van hun leven zijn. Dat ze zelf alle mogelijkheden in zich hebben om een leven te scheppen dat ze gelukkig maakt.

Veel mensen wegen hun leven op tegen dat van hun ouders, hun naasten en hun gemeenschap. Doorgaans willen ze geen verandering. Laten ze liever alles bij het oude, dan dat ze verandering aanbrengen en zo meer liefde, geluk en vreugde in hun leven introduceren. Het leven mag goed voelen! Het mag een overdaad aan blijdschap hebben. Waarom met minder dan blijdschap genoegen nemen.

Het leven draait om jou

Is het niet vreemd dat we onszelf het slachtoffer maken van onze eigen illusies? Begin eens, met oneens zijn. Neem afstand van het gedachtegoed van de ander en begin naar jezelf te kijken. Wat wil jij in het leven bereiken? Wat wil jij ervaren, het leven draait namelijk om jou. Hoe denk je de ander tot dienst te kunnen zijn als je dit niet kunt vanuit je eigen kern. Werkelijk vanuit jezelf handelen en hierin blijdschap ervaren zonder dat het ten koste gaat van wie je bent.

Sta je weleens stil bij de vraag waarom je leeft? - sta stil waarom je leeft - Edwin van der Hoeven

Foto; Sander Weeteling op Unsplash

Leef niet het leven van een ander

Waarom je laatste cent geven als je daarmee zelf hulpbehoevend wordt? Delen is iets anders dan alles maar weggeven. Alle materie is eindig. Deel daarom in je hulp, in je aandacht, in je liefde en in je gezelschap. Wees samen zodat alleen zijn geen angst meer is, maar een gebed om tot je zelf te spreken. Wees in eenheid met wie je werkelijk bent. Geen afstand maar juist toenadering. Het leven is om te leven, te beleven; niet om te herleven wat de ander je toedraagt.

Wees dankbaar

Laat al het oude bij het oude en creëer vol overgave het nieuwe. Durf anders te zijn, durf te veranderen. Kijk daarbij niet naar de ander, maar leef jouw leven. Laat de ander niet jouw pad zien, maar toon slechts dat ook de ander zijn eigen unieke pad kan volgen. Zodat aan het eind van je leven, je kunt zeggen dat je geleefd hebt. Niet vanwege het bekende, maar omwille van alles wat je niet wist maar te weten bent gekomen. Door ervaring, beleving en dankbaarheid.

Geschreven op 13 november 2013

Lees ook de andere inspiraties

Eenzaamheid

Het klinkt als het gif van de samenleving; eenzaamheid, alleen zijn. We denken al snel aan oudere mensen die de

Lees verder »

Wie niet weg is, is gezien!

Verstoppertje spelen, wie vond het als kind niet leuk? Maar ook als volwassene ben… of was ik in staat om verstoppertje te spelen. Ik kon het altijd wijten aan mijn sterrenbeeld De Schorpioen; het mysterieuze diertje wat graag verstopt zit in de kleinste hoekjes en kieren en ongezien wil blijven. En dat was ook mijn grote uitdaging, want hoe blijf je ongezien met een lengte van bijna 2 meter? Nu ben ik natuurlijk niet meer die onzekere puber met jeugdpuistjes, een mat in mijn nek en gebogen schouders. Maar toch, gezien worden hoefde niet zo nodig.

Lees verder »

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?