Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Norsk bokmål NO Português PT Español ES

De schepping van het hart

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email

De schepping van het hart

De schepping van het hart

Loop niet doelloos rond maar streef ernaar je dromen waar te maken. Wacht niet op de ander. Want je kunt blijven wachten tot je een ons weegt of je bent niet in staat de ander bij te houden. Kijk naar wat jij kunt realiseren vanuit je passie. Een belangrijke wet is die van de creatie. De creatieve scheppingskracht die je hebt ontvangen dient gebruikt te worden. Denk daarbij niet alleen aan de materialistische scheppingskracht, maar ook aan de spirituele. Goede daden, goede intenties en uitdrukking geven aan jezelf middels de juiste woorden. Dit is ook de lering van de Boeddha, het is een creatieve kracht die hij uitdraagt.

Je bent niet op aarde gekomen om simpelweg te zijn. Het zijn op zichzelf dient een creatie te zijn van liefde, van het vermogen God uit te drukken. Kijk daarom om je heen naar de sterren, naar het heelal. Ook dit is een creatie van God die niet zonder het woord geweest had kunnen zijn. Onze gedachten vormen onze realiteit. Hij die stil zit met slechte gedachten, creëert nog steeds de omstandigheden die hem doen lijden. Maar hij die handelt naar liefde, creëert liefde om hem heen.

Een glimlach of het tonen van respect kan al een stukje hemel op aarde creëren. En juist dit is de droom van God. Hij wil niet dat we elkaar afslachten om te claimen wat alleen hij heeft kunnen maken. De aarde is er om te delen en alles wat de aarde voortbrengt is God’s geschenk aan ons, aan ons allemaal. Het onderscheid dat de mens maakt is zijn eigen tekortkoming. Het geeft aan hoe onvolwassen de mensheid nog is. Politiek drijven is op angst gebaseerd, op onderdrukking waarbij het de mens verdeelt, niet verenigd. Straf niet degene die fout doet, maar vergeef hen omdat ze niet beter weten.

Een kind wat leert lopen en valt troost je, waarom troost je niet je naaste in de wetenschap dat hij aan het leren is. Ook het bieden van troost is een scheppingskracht van God. Het is een schepping van het hart. Laat je niet verleiden hij die je slaat terug te slaan, toon hem je hart want slechts door een voorbeeld hoe het anders kan zal hij leren. Voed angst niet met angst, maar transformeer angst met liefde en vrede.

Slechts met lege handen kun je de handen ineen slaan. Omhels je broeder en zuster, laat ze niet alleen staan. Maar geef ze ook de vrijheid jouw liefde af te wijzen. Ze dienen Gods liefde te vinden, daarin ligt de werkelijke bevrijding van het hart.

– geschreven op 16 januari 2014

man beklimt berg
angst overwinnen

Wanneer ben jij jezelf voor het laatst tegen gekomen?

Spirituele ontwikkeling gaat over het totaalplaatje en zelf-realisatie laat geen keuzes! Je komt jezelf tegen en het is daarom niet altijd even gemakkelijk of leuk want je komt stukken tegen van jezelf, in jezelf, die misschien niet even leuk of gemakkelijk zijn.

Lees verder »
Foto: Evelyn Mostrom @ Unsplash
de kracht in jezelf

Twijfel

Twijfel begint wanneer de waarheid gevonden wordt Wanneer een begin wordt gemaakt aan een ontdekkingsreis Een innerlijke zoektocht die leidt tot wat voor jou geldt

Lees verder »

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?