De pijn is er niet meer

De pijn is er niet meer

De pijn is er niet meer

Is dit dan het moment dat ik verder ga? Dat de pijn zo draaglijk is geworden dat het niet meer raakt. Dat ik deze maand ouder word dan jij werd. Ik zoek in mijn hele lijf, lichamelijk en emotioneel, maar de pijn is er niet meer. Het voelt vredig en raar tegelijkertijd, je bent er al zo lang niet meer en het is prima zo. Ik schreef er ooit een liedje over dat “For The Better” heet. Het liedje is een terugblik naar het laatste moment in het ziekenhuis waarop we wisten dat je zou gaan en we afscheid moesten maar ook mochten nemen. Dat het beter was zo; je mocht de pijn loslaten en je plaats nemen in een nieuw bestaan. Alsof dat nu weer mag gebeuren; je bent er niet fysiek, al zo lang niet meer en het is prima zo. Want ondertussen.

Ondertussen hebben we al zo veel samen gedaan. Je vieze stinkvoeten tijdens een meditatie. Je inspiratie en wijsheid vanuit jouw kant van het leven. Je mooie glimlach als ik mijn ogen sluit en je voor me ziet. De geintjes die je nog steeds af en toe weet uit te halen. Het mooie huis waar Rati en ik in wonen en hoe je ons die richting van Rijswijk op hielp. En je zakelijke vermogen waarmee je m’n broertje altijd hebt geholpen in zijn tijd als hovenier en nu ook mij. Hoe je prachtige mensen op mijn pad zet en me nog steeds tuk neemt wanneer ik weer eens eigenwijs ben. Zo trots op mijn zus bent en de opleiding die ze maar mooi even doet naast haar werk als verpleegster. Om maar niet te spreken van je liefde voor mijn moeder, hoe je zo vaak kenbaar hebt gemaakt nog zo dicht bij haar te zijn.

Foto: Roman Kraft @ Unsplash

Dit schrijven raakt me wel, geen verdriet, geen gemis ook, maar gewoon ontzettend dankbaar dat ik dit kan en mag voelen. Mijn maatje Gert-Jan die me zojuist een berichtje stuurt, vandaag is de verjaardag van zijn pa die er ook al zo lang niet meer is. Het is bijzonder om te zien hoe levens zo verweven mogen zijn. Je kunt het toeval noemen – maar in toeval ligt weinig schoonheid. Verwondering ligt juist in die kleine verbindingen die mogen ontstaan wanneer we als mensen bij elkaar komen. En dat hoeft niet perse in het fysieke te zijn. Soms juist op manieren die we niet begrijpen, niet kunnen bevatten met onze ratio en logica. Liefde is een mysterie!

Deze maand haal ik je in, komt er bij mij weer een jaar op de teller te staan. Geen voorbeeld voor me hoe je ouder wordt vanaf dit punt, maar dat is ook niet meer belangrijk. Want je bent er voor me, samen gaan we gewoon verder en mogen we delen in ons succes. Want ondanks dat je er niet bent, heeft niet de pijn overwonnen, maar de liefde!

“For The Better”
gezien worden

Wie niet weg is, is gezien!

Verstoppertje spelen, wie vond het als kind niet leuk? Maar ook als volwassene ben… of was ik in staat om verstoppertje te spelen. Ik kon het altijd wijten aan mijn sterrenbeeld De Schorpioen; het mysterieuze diertje wat graag verstopt zit in de kleinste hoekjes en kieren en ongezien wil blijven. En dat was ook mijn grote uitdaging, want hoe blijf je ongezien met een lengte van bijna 2 meter? Nu ben ik natuurlijk niet meer die onzekere puber met jeugdpuistjes, een mat in mijn nek en gebogen schouders. Maar toch, gezien worden hoefde niet zo nodig.

Lees verder »
je hart volgen

De schepping van het hart

Slechts met lege handen kun je de handen ineen slaan. Omhels je broeder en zuster, laat ze niet alleen staan. Maar geef ze ook de vrijheid jouw liefde af te wijzen. Ze dienen Gods liefde te vinden, daarin ligt de werkelijke bevrijding van het hart.

Lees verder »

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?