Beweging ontstaat vanuit stilstand

Foto: Dimitar Belchev @ Unsplash
~ Wees trouw aan je zelf, aan je hart en haar diepste verlangens. Wees wie je werkelijk bent en laat de valse illusies los die je toch niet verder helpen. Je hoeft alleen maar te zijn.~

Onderwerpen

Onvoorwaardelijke liefde

Beweging ontstaat vanuit stilstand, net als geluid vanuit stilte het beste hoorbaar is. Het is de rust die we dienen op te zoeken om te ervaren wie we werkelijk zijn. Wanneer we gewaar zijn van ons innerlijke ademen, ons hart, dat haar rust vind in liefde. Liefde voor ons zelf, en vanuit die rust de liefde voor de ander. Zonder verwachtingen, zonder verlangens, waarnemen wat er gebeurt in de onderlinge interactie.

Accepteer eerst jezelf

Als individu zijn we allemaal met elkaar verbonden, het is onze empathie dat daaraan richting geeft. Wanneer we bewust worden en ons hart open stellen om de ander toe te laten; met haar pijn en blijdschap. Leven in de volledige gewaarwording dat we in verbinding met elkaar kunnen leven. Maar dit pad is niet eenvoudig, want je zult eerst jezelf moeten leren kennen en daar elk aspect van dienen te accepteren.

Maar wie ben je dan?

Iedereen is reeds perfect, het is echter hoe we over onszelf denken dat hieraan tekort doet. De indruk die anderen ons geven nemen we voor waar aan, terwijl we voorbij gaan aan hoe we ons werkelijk voelen. Zie je in de spiegel het licht van je eigen ziel, of de schaduw die een ander over je werpt? Ga weer staan in je eigen licht, en laat de ander ook vrij in zijn of haar waarneming. Er is geen één waarheid, er is slechts jouw waarheid. Jouw naakte waarheid waarin je jezelf mag zien zoals je werkelijk bent.

Leer vertrouwen op jezelf

Wees trouw aan je zelf, aan je hart en haar diepste verlangens. Wees wie je werkelijk bent en laat de valse illusies los die je toch niet verder helpen. Je hoeft alleen maar te zijn. Jouw plek op aarde is om te ervaren, om te zijn. Niet om na te streven, om te winnen of verliezen, niet om de ander op een voetstuk te plaatsen en te volgen. Volg je eigen innerlijke stem, wees je eigen meester en leer.

Waar liefde is, vindt je richting

Leer jezelf de weg te vinden via het woord van het hart. Want als er liefde is, is er altijd een pad. En waar je het pad vindt, ga dan op weg en loop weg van dat wat je niet dient. Laat de drukte achter je en vind de stilte van je ziel. Laat het leven een uitdrukking zijn van de ziel. Haar liefde is eeuwig.

– geschreven op 4 november 2013 –

Persoonlijke begeleiding iets voor jou?

Het leven stelt je soms voor enorme uitdagingen; op het werk, in je relatie, familie of je eigen persoonlijke ‘purpose’. Deel je gegevens en ik neem zsm contact met je op om te kijken hoe ik je kan helpen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?