~ Wat is er voor nodig om twijfel te overwinnen? Om weer op zoek te gaan naar datgene wat je zekerheid kan bieden. Om je ogen te sluiten voor je externe wereld en naar binnen te gaan. Jij bent de enige die je zelf zekerheid kan verschaffen in het leven. ~

Onderwerpen

Wanneer je niet zeker weet wat je moet doen, wanneer je twijfelt, maak je ook een keuze. Hoe te handelen, maar ook niet handelen is altijd een keuze. Het kan zijn dat je van de ene twijfel in de andere terecht komt. Maar twijfel wordt altijd gevolgd door zekerheid. Onlangs schreef een vriendin me: bij twijfel niet inhalen. Een gedachtegoed uit de psychologie.

Externe factoren bepalen de twijfel

Als je er dieper over nadenkt geeft het aan dat je bij twijfel veelal kijkt naar je externe omgeving. Als je twijfelt moet je niet inhalen. Je externe omgeving bepaalt dus de ‘zekerheid’, of beter, de twijfel waarop je je keuzes baseert. Is er zekerheid, dan doen die externe omstandigheden er minder, of zelfs niet, toe. Dan kun je inhalen en vergeet je de gehele situatie al snel. Maar wanneer je je druk blijft maken om die externe omstandigheden, dat wat buiten jouw macht ligt, dan kom je daar niet makkelijk uit.

Wat biedt jou zekerheid?

Zekerheid is een interne aangelegenheid, twijfel een externe. Bij twijfel, hoe ziet die externe wereld er dan uit? Welke situaties of mensen doen je twijfelen? Maar misschien nog belangrijker, waarom laat je externe omstandigheden jouw gemoedstoestand bepalen? Wat is er voor nodig om je weer naar binnen te laten kijken, wanneer ben jij jezelf voor het laatst tegen gekomen? Om weer op zoek te gaan naar datgene wat je zekerheid kan bieden. Om je ogen te sluiten voor je externe wereld en naar binnen te gaan.

Afhankelijkheid maakt je aan het twijfelen

De waarheid, bestaat deze eigenlijk wel? Of is er slechts een externe illusie waarin je kunt bewegen die je twijfel en andere emoties bezorgt. In je ‘zelf’ ligt de enige zekerheid verscholen, daar is jouw waarheid te vinden. De meesten mensen worden echter opgeslokt door de externe wereld, door de illusie die door anderen in stand wordt gehouden. Niemand kan jou werkelijk geluk brengen, niemand zal onvoorwaardelijk van jou houden, niemand staat altijd voor jou klaar. Dit omdat het externe factoren zijn waardoor je afhankelijk wordt. Jij bent geluk, jij bent liefde, jij ben de enige die voor jezelf klaar kan staan door eerlijk en open naar jezelf te kijken.

Jezelf accepteren om wie je werkelijk bent

Jij bent de enige die je zelf zekerheid kan verschaffen in het leven. Maar wees niet gevreesd, vanuit die eenzaamheid volgt heling. Vanuit eenzaamheid ontstaat vanzelf eenheid wanneer we weer weten en erkennen wie we zijn, wat we zijn. Liefde is een kracht die alleen in onszelf gevonden kan worden en wanneer je weer handelt vanuit die echte liefde, is niets meer krachtig genoeg om je te doen twijfelen. Bij twijfel niet inhalen, vindt dus de kracht om met zekerheid verder te kunnen in je leven. Want sta je te trappelen vol ongeduld, dan houdt niets je tegen om die sprong te wagen en jezelf te zijn.

(geschreven op 12 december 2013)

Persoonlijke begeleiding iets voor jou?

Het leven stelt je soms voor enorme uitdagingen; op het werk, in je relatie, familie of je eigen persoonlijke ‘purpose’. Deel je gegevens en ik neem zsm contact met je op om te kijken hoe ik je kan helpen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?