Edwin van der Hoeven CSNU, een spiritualist medium

Edwin van der Hoeven
~ Ik help mensen weer de verbinding aan te gaan. Met zichzelf als ‘body, mind & spirit’. Ofwel als fysiek persoon, maar ook spiritueel en energetisch. Daarnaast ook de verbinding met elkaar; mensen onderling, de natuur, dieren en op spiritueel niveau met de spirituele wereld.~

Onderwerpen

Wat fijn dat je mijn website gevonden hebt! Op deze pagina stel ik mezelf voor, tenminste, vertel ik een paar dingen over mezelf. Vindt je het leuk om echt een keer kennis te maken, klik dan op deze link. Voordat je verder leest wil ik je graag vertellen waarom ik deze website heb, een praktijk, en mensen help op hun spirituele reis door het leven. In het kort komt het erop neer dat;

Ik help mensen weer de verbinding aan te gaan. Met zichzelf als ‘body, mind & spirit’. Ofwel als fysiek persoon, maar ook spiritueel en energetisch. Daarnaast ook de verbinding met elkaar; mensen onderling, de natuur, dieren en op spiritueel niveau met de spirituele wereld.

We zijn zoveel meer dan ons lichaam, meer dan onze gedachten en emoties. Ik wil je helpen weer te vertrouwen op jezelf en je kracht te erkennen waarmee je jouw leven vorm mag geven. Ik ben dan ook heel dankbaar en blij om te zien dat mensen van alle geloofs- en levensovertuigingen mijn praktijk weten te vinden. Uiteindelijk is er maar één geloof, één religie en dat is liefde. 

Op zoek naar antwoorden in het Boeddhisme en Krishnamurti

Het is al weer zo lang geleden. Ik werd die maand 19 jaar toen mijn vader alsnog plotseling overleed. Het zette mijn wereld op zijn kop en ik kon niet anders dan op zoek gaan naar antwoorden. Antwoorden die ik vond in het Boeddhisme en bij Krishnamurti, een bijzonder wijs man.

Ik leerde diverse meditatie technieken en volgde jarenlang yoga. Maar ondanks mijn enthousiasme voor  yoga en meditatie bleef er een leegte die maar niet gevuld leek te worden.

Spirituele healing en contact met mijn overleden vader

“Weer thuis komen”, zo voelde het na mijn eerste consult in juni 2006 bij Joke Winters, trance healend medium. Dat gevoel van thuis komen gebeurde omdat Joke mijn ‘belevenissen’ een plek en naam gaf. Want al sinds ik me kan herinneren, communiceer ik met de spirituele wereld en dit was een integraal deel van mijn leven geworden. Maar omdat ik niet goed wist hoe er mee om te gaan en wat het precies was, zag ik het eerder als een last dan een zegen.

Toen ik in 2006 bij Joke weer in contact kwam met mijn vader, ontdekte ik een stukje van mijn gave en ervaarde ik persoonlijk het helende effect van dit contact. In de jaren die volgden had ik regelmatig mystieke ervaringen en werd me duidelijk dat het fysieke lichaam slechts als een tijdelijk iets beschouwd mocht worden. 

It’s for the better

“I love you” was hard to say
though I said it many times after
I was a little boy,
insecure and uncertain
I was still growing up

“I need you” was needless to say
though I said it many times
he was still so young
how to prepare for this
we were still growing up

I knew you had to go
I know we’ll all go someday
things we know but don’t want to hear
I guess it’s for the better

“You can go now” we all said
words so hard to say
became beautiful to say
words filled with compassion

   look at your pictures
   the ones you took
   the ones of me & you

   think of your words
   the words you spoke
   my words to you

    you can go now!
    it’s for the better

Het Arthur Findlay College

Ik bezocht in april 2011 voor het eerst het befaamde Arthur Findlay College in Engeland. Mijn doel was om mijn (trance) healing gaven te ontwikkelen maar hier kwamen ook mijn sterke mediamieke gaven naar voren. Ik had nooit bewust een contact gemaakt om te bewijzen dat het leven niet eindigt bij de fysieke dood. Deze week werd me op het hart gedrukt dat ik naast healing ook de potentie had om demonstrerend mediumschap te ontwikkelen, naast andere facetten van mediumschap.

Tussen 2011 en 2018 heb ik 17 weken training gevolgd aan het Arthur Findlay College bij enkele van de beste mediums ter wereld. Daarnaast heb ik nog vele workshops in binnen- en buitenland gevolgd. Ik beschouw de volgende mediums in het bijzonder als inspiratie en richtinggevend in mijn ontwikkeling: Simon James, Brian Robertson, Sandie Baker, Janet Parker, Matthew Smith, Glyn Edwards, Eileen Davies.

Op spiritueel gebied voeg ik hier ook graag Jiddu Krishnamurti, Sri Yukteshwariji & Paramhansa Yogananda, Boeddha en Jesus aan toe.

Spiritualisme

 1. Het vaderschap van God
 2. De broederschap van de mens
 3. Contact met de geestenwereld en begeleiding door een hogere intelligentie
 4. Het oneindige leven van de menselijke ziel
 5. Persoonlijke verantwoordelijkheid
 6. Vergoeding en vergelding van je goede en slechte gedrag op aarde
 7. Vooruitgang en groei voor iedere menselijke ziel

De 7 principes (vrij vertaald uit het Engels) die een niet-dogmatische basis vormen voor het Spiritualisme.

Edwin van der Hoeven CSNU, een spiritualist medium - edwin van der hoeven - Edwin van der Hoeven

De Spiritualists' National Union

Veel mensen zijn bekend met de term medium, maar slechts weinig mensen weten wat het werkelijk betekent. Zelf ben ik op zoek gegaan om te ontdekken wat mijn spiritualiteit en sensitiviteit kon verklaren en kwam daarbij in aanraking met het Spiritualisme. De Spiritualists’ National Union (SNU) in Engeland biedt kaders waarbinnen het mediumschap getraind kan worden en ook ingezet wordt om de mensheid meer inzicht te geven in het leven na de dood en de implicaties daarvan voor ons dagelijkse leven. De SNU hanteert 7 principes als leefregels die dienen als richtlijnen, geen dogmatische wetten.

Sinds 2012 heb ik tientallen artikelen over meditatie geschreven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van de internationale branch van de SNU, de SNUi. Ook geef ik les op het gebied van meditatie, consulten en communicatie met de spirituele wereld. Ik ben tutor voor de schriftelijke cursus Speaking & Demonstrating 2 en was van 2016 tot juni 2019 aangesteld als Nederlands vertegenwoordiger van de SNUi.

CSNU tdsr – ‘Certificate holder’ van de Spiritualists’ National Union

 • Teaching; opleiden van mediums
 • Demonstrating: platform demonstraties van mediumschap
 • Speaking: geïnspireerd spreken
 • Reading: persoonlijke consulten

Door de jaren heen heeft de SNU me gecertificeerd voor mijn demonstraties, geïnspireerd spreken en privé consulten. Een hoogtepunt is het behalen van mijn SNU Teacher Training in maart 2019 na 2 zeer intensieve jaren van hard werken en studeren.

Ik had in april 2011 nooit durven dromen ooit dit te mogen bereiken.

 • 2019 – Gecertificeerd voor Teaching (t) door Spiritualist National Union.
 • 2017 tot heden – tutor voor SD2 (schriftelijke cursus Speaking en Demonstrating 2) bij SNU.
 • 2016 t/m 2019 – National Vertegenwoordiger van de SNUi (internationale tak van de SNU).
 • 2017 – aanvang Teacher Training bij de Spiritualist National Union.
 • 2016 – Certificering voor Demonstreren (d), Spreken (s) en Privé Consulten (r) door Spiritualist National Union; CSNU.
 • 2012 t/m 2016 – maandelijkse column in SNUi nieuwsbrief over meditatie en ‘attunement’.
 • 2012 – release van meditatie-cd Spirit of Love (koop op bol.com)

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?