Wanneer ben jij jezelf voor het laatst tegen gekomen?

man beklimt berg
~ Spirituele ontwikkeling gaat over het totaalplaatje en zelf-realisatie laat geen keuzes! Je komt jezelf tegen en het is daarom niet altijd even gemakkelijk of leuk want je komt stukken tegen van jezelf, in jezelf, die behoorlijk confronterend kunnen zijn.~

Onderwerpen

Spiritualiteit is niet alleen ‘licht en liefde’ of alles door een roze bril zien. Wanneer je écht inzicht wilt in wie je bent, moet je kijken naar het hele plaatje en dan vooral die stukken die je het liefst niet wilt zien. Daarom ook de vraag wanneer jij jezelf voor het laatst tegen bent gekomen. Dit week-end kwam ik erachter dat een sauna op 110 graden Celcius daar heel goed bij kan helpen. Je gaat erin met volle moed, heerlijk even zweten en de spieren los maken. Maar na 5 minuten zit je op een hartslag van 140 en ben je kleddernat van het zweet. Dat is ook niet eens het ergste; je gedachten staan op vol volume te tetteren dat je eruit moet. Maximaal in de weerstand!

Altijd genoeg redenen om iets niet te doen

Het is té heet, ademen gaat moeilijk en al helemaal niet door je neus. Je hebt lang genoeg erin gezeten. Je hoeft echt geen 15 minuten, 7 is ook prima. Je zweet al, dat is toch goed zo dan. Je zit niet echt lekker, misschien na een korte pauze gaat het beter. Het is beter om het een beetje op te bouwen. Misschien even wat water drinken. Is het niet té heet nu….. en ga zo maar door. Je ‘mind’ gaat helemaal los en verzint van alles en nog wat om onder de hitte uit te komen. Maar gewoon even accepteren voor wat het is lukt nauwelijks. Acceptatie komt alleen voor in het woordenboek der gewoonte. Super boeiend eigenlijk. Want al deze excuses, al deze uitvluchten, al die kronkels zijn onderdeel van wie je bent. Dat maakt wie je bent al weer een stuk minder leuk is het niet? Altijd genoeg redenen om iets niet te doen, terwijl je er maar eentje nodig hebt om ervoor te gaan.

Waar identificeer je jezelf mee?

Spirituele ontwikkeling gaat over het totaalplaatje en zelf-realisatie laat geen keuzes! Het is daarom niet altijd even gemakkelijk of leuk want je komt stukken tegen van jezelf, in jezelf, die misschien niet even leuk of gemakkelijk zijn. Maar je dient jezelf dan ook af te vragen; wie bepaalt hoe je moet zijn? Waar identificeer je jezelf mee?

  • Misschien heb je gedrag aangeleerd omdat je ooit op die manier wist te overleven.
  • Vertrouw je niemand omdat je niet goed weet hoe je überhaupt op jezelf moet vertrouwen.
  • Weet je iedereen van goed advies te voorzien maar luister je niet eens naar je eigen intuïtie.

Kijk je angst in de ogen

Als alles licht en liefde moet zijn, dan maak je het voor jezelf niet makkelijker als het een keertje tegen zit. Blijdschap beperkt niet, angst daarentegen verlamt je. Het is daarom zo belangrijk om je angst niet uit de weg te gaan, het is precies die angst die je ook de vrijheid kan geven jezelf te zijn.

Angst leert je de grens van je kunnen te verkennen

Alex Honnold is niet iemand die zijn angst uit de weg gaat. In de film van National Geographic Free Solo zie je zijn voorbereiding om El Capitan te beklimmen; alleen én zonder touw om zichzelf in veiligheid te stellen. Een bloedstollend avontuur waarbij je je hart vasthoudt terwijl hij zich vastklampt aan die enorme muur. Tijdens zijn voorbereidingen wordt hij meerdere keren geconfronteerd met zijn angst; de mogelijkheid om te vallen en het niet te overleven. Daar is mijn sauna avontuur natuurlijk niets bij, maar we komen allemaal onze eigen muur vanzelf een keer tegen. Stoppen we dan daar? Of nemen we juist de tijd om onze angst te onderzoeken en zo uiteindelijk de vrijheid te vinden door die onzichtbare muur in onszelf te bedwingen. Jij bepaalt het zelf en niemand kan die muur voor jou beklimmen.

In je comfort-zone sta je stil, groei je niet

Alleen zo leer je jezelf echt kennen, wordt je heel en vindt je heling. Niet door altijd maar klaar te staan voor een ander. Niet door altijd de ander voorop te stellen en je aan te passen. Niet door nog langer je dromen in de ijskast te zetten omwille van de goede vrede. Vrienden worden vijanden, vijanden worden vrienden. Wat eerst niet lukte wordt haalbaar en wat je deed is nu niet meer interessant. Het leven geeft ons tegenstellingen en angst, zodat we er bovenuit mogen stijgen en zo ons ware gezicht mogen tonen. Omarm daarom je angst als een kracht die je vooruit helpt, je helpt te overwinnen.

Persoonlijke begeleiding iets voor jou?

Het leven stelt je soms voor enorme uitdagingen; op het werk, in je relatie, familie of je eigen persoonlijke ‘purpose’. Deel je gegevens en ik neem zsm contact met je op om te kijken hoe ik je kan helpen. 

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?