~ Meditatie is niet heel moeilijk, zeker met behulp van een object om op te focussen zul je ervaren hoe snel dit je helpt om je innerlijke rust te vinden.~

Onderwerpen

Je houding is het object

Je gaat rechtop zitten, op een stoel of in de kleermakerszit en let erop dat je houding netjes is. Je kin richt zich een klein beetje naar de borstkas zodat je nek kan ontspannen en het ademen eenvoudig gaat. Je sluit je ogen!

Je handen zijn het object

Als mensen bidden vouwen ze hun handen samen. Je kunt je duim vasthouden met je andere hand, dit kalmeert. Of je plaats je handen plat tegen elkaar, net zoals ze in Azië elkaar groeten. Namaste! Verschillende mudra’s met allemaal haar eigen betekenis.

De ademhaling is het object

Je let op je ademhaling en voelt hoe deze steeds rustiger wordt. Je haalt diep maar ontspannen adem en zorgt dat zowel de buik als de borstkas betrokken zijn. 1 – 2 – 3 – 4 tellen in en bij de uitademing probeer je in 6 tellen uit te ademen. 

Je gedachten zijn het object

Geachten komen en gaan, je realiseert je dat je niet gedachten bent en ze dus los mag laten. In stilte denk je aan een mantra en herhaal je deze in gedachte of chant je de mantra met volle aandacht; Oooooooohm.

De spirituele wereld is het object

De spirituele wereld nodig je uit door een intentie uit te zenden. Dierbaren of engelen komen dichterbij wanneer je ‘in the power’ gaat zitten. Je verhoogt je energie en er vind afstemming plaats met het hogere, het Goddelijke. 

Mindfulness, awareness ofwel ‘gewaarzijn’ 

Wellicht heb je al door dat ik zo een tijdje door kan gaan. Er zijn ontelbaar veel vormen van aandachtsbeoefening waarmee we denken te mediteren. Er is echter maar één object van meditatie en dat is de kern van meditatie zelf; awareness ofwel ‘gewaarzijn‘. Alle voorbeelden hierboven zijn omschreven als objecten van meditatie; of ook wel een onderwerp om tot een vorm van gewaarzijn te komen. Letten op je houding, je handen, je ademhaling en ga zo door. Maar dat is niet meditatie, dat is een hulpmiddel om onszelf te trainen en te disciplineren. 

Ware meditatie is alles en overstijgt alles

In meditatie gaat het er uiteindelijk om onze ware kern te zien, te erkennen en accepteren. Onze kern of essentie is niets, niets anders dan puur gewaarzijn. Het is niets omdat het niets is wat ons bekend is in vorm, inhoud, grootte of identiteit. Het ontstijgt dit alles en omvat het tegelijkertijd. Je dient je daarom volledig bloot te geven, kwetsbaar op te stellen en elk object wat vorm probeert te geven los te laten. Wie en wat je bent laat zich niet beperken door deze objecten van meditatie. 

Laat alles los en ontdek ‘wie’ los laat

Elk object van meditatie zoals hierboven geschetst is als een voertuig wat je op je bestemming probeert te brengen. Echter, je bent al op je bestemming, je hoeft nergens naartoe. Wanneer je dus gaat inzien dat de objecten slechts een vorm zijn en je deze vorm waarneemt vanuit ‘iets’, dan zul je je realiseren dat je al waarneemt vanuit die essentie van het zelf. Het is je identificatie met de objecten die je verhinderen één te zijn in gewaarzijn. 

Realisatie is daarom niet gebonden aan geloof of religie, aan bidden of een meditatie techniek, aan een God of spirituele wereld. Realisatie ligt in handbereik van de beschouwer. De kunst van meditatie ligt in haar eenvoud en dat maakt het juist zo moeilijk.

Meditatie en de ontwikkeling van je bewustzijn iets voor jou?

Je loopt hard om je conditie te verbeteren. In de sportschool wil je sterker worden.. waarom niet leren om de potentie van je bewustzijn beter te benutten? Creativiteit, inzicht en innerlijk geluk liggen binnen handbereik. Meer informatie? Vul het formulier in en ik neem zsm contact op. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Luister hier je dagelijkse meditatie

Vind deze meditatie ook op WE ARE ONE (we-are-one.io)

Veel mensen hebben de gratis Kruin Chakra resonantie meditatie gedownload om mee te mediteren tijdens volle maan. Wist je dat de stand van de maan een relatie heeft tot de Chakra’s? En er daarom 7 verschillende resonantie meditaties zijn, eentje per Chakra.

Deze pop-up toont de meditatie die hoort bij de huidige stand van de maan.

Toont de agenda niet, klik dan op deze link! (de link opent in een nieuw venster)

HSP en sensitiviteit
Levensvisie
Spirituele ontwikkeling
(Trance-) Healing
Mediumschap
Meditatie
Meer te weten komen?